НОВИНИ

Калоян Икономов, ПП: За България няма непосредствен риск от военна ескалация

bnt avatar logo
от БНТ
19:14, 16.02.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Няма сериозни разногласия в коалицията, заяви в студиото на "Още от деня" зам.-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Калоян Икономов.

"Нормално е, когато има коалиция от четири управляващи партии, да има разногласия, но сериозни разногласия в коалицията няма. В коалиционното споразумения ясно сме посочили, че България ще се развива като атомна държава. Но коя мощност ще развиваме – Козлодуй или Белене, е функция на анализ на енергийното министерство", каза Икономов.

"Това, което правим, е да работим по най-добрите стандарти, на които сме способни. Трудим се наистина денонощно по отстраняване на всички недостатъци, които сме набелязали", допълни той.

Заяви също, че за България няма непосредствен риск от военна ескалация от кризата около Украйна.

"Ясно е, че има проблеми с финансирането на армията. Това, върху което ние като управляваща коалиция сме се фокусирали и акцентираме, е прозрачност на всички процедури по отношение на вземане на решения за доокомплектоване на нашите военни сили", подчерта Икономов.

Добави, че се разработва стратегия за популяризиране на привлекателността на армията като място за работа, както и единна стратегия за развитие на военните сили на страната.

"В Конституцията е залегнало, че България ще има балансиран пакет от бойна способност. Тоест, няма как да дадем акцент на един или друг вид въоръжени сили. Всичко това го анализираме в контекста на реалните възможности на бюджета на държавата. Това, върху което се съгласихме с колегите, е да ускорим постигането на 2% от БВП до 2023 г.", каза Калоян Икономов.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите по бокс проведоха съвместна тренировка с деца с интелектуални затруднения
Националите по бокс проведоха съвместна тренировка с деца с интелектуални затруднения
Норвегия остава с три титли аванс пред Германия в класирането по медали
Норвегия остава с три титли аванс пред Германия в класирането по медали