НОВИНИ

Рашков няма опасения, че протестът на МВР ще застраши обществения ред

Калина Попова
от Калина Попова
17:08, 16.02.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Кирил Петков и Бойко Рашков дадоха брифинг сред срещата си със синдикатите на МВР.

Вижте повече в прякото включване на Иво Никодимов

Представителят на синдикатите Валентин Попов и вътрешният министър уточниха, че изказването на говорителя на кабинета Лена Бориславова по-рано днес, че "криминално проявени лица са финансово стимулирани" да участват в протеста на МВР всъщност се е отнасяло за планирания протест на "Възраждане" другата сряда.

"Предпочитам да дам възможност на пресцентъра на МС да обясни това нещо евентуално утре. Категорично мога да ви кажа, че бяхме уверени, че не става дума за протеста, организиран от служителите на МВР", заяви Попов.

"Грешка е. За сряда става въпрос. Нямаме никакви опасения, че протестът, който колегите са организирали ще има действия, които ще застрашат по някакъв начин обществения ред", добави Рашков.

Изказването на Лена Бориславова можете да видите тук:

След срещата със синдикатите премиерът заяви, че диалогът е бил конструктивен. Предстоят още срещи - следващата е насрочена за понеделник. Синдикатите и министерството ще работят заедно, за да направят необходимите реформи.

"Оттук нататък отговорността е споделена, за да имаме едно работещо министерство с хората, които дават всичко от себе си да бъдат правилно оценени и от друга страна да сме сигурни, че структури и части от МВР, които не са работещи, ще бъдат реформирани", категоричен е Кирил Петков.

Бойко Рашков заяви, че и синдикатите, и ръководството на МВР проявяват разбиране към проблемите, които трябва да бъдат решени в най-голяма полза за служителите.

"Няма никакво съмнение, че възнагражденията, които в момента се получават, са изостанали, включително и от заплатите на някои други сходни ведомства, каквото например е Министерството на правосъдието в неговата голяма структура - дирекция "Изпълнение на наказанията", добави той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михайлов: България ще продължава да произвежда качествени вратари
Михайлов: България ще продължава да произвежда качествени вратари
Драматична загуба в Скопие изхвърли Берое от Балканската лига
Драматична загуба в Скопие изхвърли Берое от Балканската лига