НОВИНИ

Максимални температури между 7° и 16° следобед

bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 16.02.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Облачно ще бъде времето днес, а на места в Южна България и мъгливо. Слаб дъжд ще превали в отделни райони в Западна България, като в планините валежите ще са от сняг. Максималните температури ще са между 11° и 16°, по-ниски в районите с по-трайна мъгла - от 7° до 10°. Вятърът ще е слаб, в източните райони - умерен от югозапад.

И през нощта ще се задържи облачно, но съществени валежи не се очакват. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще бъде и мъгливо. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София около 1°.

Утре облачността ще се разкъса и намалее на места до слънчево време. Ще продължи да бъде по-топло от обичайното за сезона, с максимални температури между 12° и 17°, в София около 12°. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър.

Облачността и на морския бряг ще бъде променлива, намаляваща до слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините облачността ще се задържи по-често значителна. Ще бъде много ветровито със силен югозападен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 3° на Алеко до около 6°, 7° в Боровец и Пампорово. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава висока.

По-топло от обичайното за средата на февруари ще бъде и утре времето и на Балканите. Облачността ще е променлива, а привечер в северните райони ще започнат валежи, предимно от дъжд. Дъжд ще вали утре и на места във Франция и Германия. Снеговалежи се очакват в северните части на Британските острови, на Скандинавския полуостров и в Европейска Русия. В прибалтийските страни и Беларус валежите ще са от дъжд и сняг, значителни по количество.

У нас през нощта срещу петък вятърът ще се усили и на много места ще превали. В петък ще остане ветровито, а в сутрешните часове все още ще вали, главно в североизточните райони. През деня облачността бързо ще намалее и през почивните дни ще преобладава слънчево време. Повече облаци, а на отделни места и слаби превалявания, ще има в неделя. Температурите ще останат по-високи от обичайните за това време от годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси заместник-министър и шефове на АЕЦ „Козлодуй“
КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси заместник-министър и шефове на АЕЦ „Козлодуй“
Спортният министър: Голямо браво за Алберт Попов
Спортният министър: Голямо браво за Алберт Попов