НОВИНИ

Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс поднови договора си с клуба за още една година

капитанът борусия дортмунд марко ройс поднови договора клуба една година
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:34, 27.04.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс поднови договора си с отбора за още една година до края на сезон 2023/2024, обявиха официално от германския клуб.

През лятото 33-годишният Ройс ще започне 12-ия си сезон като професионалист с екипа на "черно-жълтите". До момента той е изиграл 161 мача за Борусия Дортмунд.

"Марко е и остава изключително амбициран да води тима към много големи цели", заяви изпълнителният директор на клуба Ханс-Йоахим Вацке, който пожела най-големия възможен успех на Ройс в последния етап от състезателната му кариера.

Спортният директор Себастиан Кел коментира, че е много щастлив, че Марко Ройс ще продължи специалната си история с "черно-жълтия" екип. "В нито един момент не позволихме да се разсейваме, а преговорите бяха винаги позитивни и целенасочени. Марко е от изключително значение за този клуб. Той не само ще продължи да играе за отбора, но ще използва опита си, за да помага за развитието на младото поколение в нашия състав", каза Кел.

"Ние като отбор, както всичките ни фенове, имаме една голяма цел и сме концентрирани върху нея", заяви Марко Ройс след подписването на договора. "Всички искаме да станем шампиони на Германия и имаме нужда от всеки един футболист, за да го направим. Но дори извън това, аз все още имам голямо желание да правя най-доброто за клуба, в който прекарах повече от половината си живот. За мен няма нищо по-добро от това за вкарвам голове пред най-добрите фенове в света и на най-красивия стадион в света, и да празнуваме победите заедно. Точно затова съм щастлив, че удължих договора си за още една година, защото винаги съм казвал, че предпочитам да не играя за никой друг клуб в кариерата си, освен за Борусия Дортмунд", добави Ройс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА и Лудогорец ще играят пред пълни трибуни на стадион "Българска армия" в неделя
ЦСКА и Лудогорец ще играят пред пълни трибуни на стадион "Българска армия" в неделя
Росен Добрев: Българският хандбал намира своето лице
Росен Добрев: Българският хандбал намира своето лице