НОВИНИ

Караянчева: Да отворим отново сърцата си в търсене на надежда и оптимизъм

караянчева отворим отново сърцата търсене надежда оптимизъм
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
18:07, 01.11.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Не би било лесно да обясниш днешния български празник на човек, непознаващ нито историята, нито болките ни, нито изворите на гордостта ни. Ден на великите знайни и незнайни българи, които чрез делото си са извисявали и продължават да извисяват духа на нацията. Ден, посветен не на едно голямо събитие, не на един преломен момент, а на движение, труд, съзидание, продължаващи през вековете.

Това написа във фейсбук профила си Цвета Караянчева по повод Деня на народните будители.

"Тази година искам да се поклоня пред нашите лекари и медицински работници, които всекидневно и въпреки умората и изтощението рискуват своя живот и своето здраве, за да лекуват и помагат. Да се поклоня пред нашите учители, които правят всичко по силите си, за да обучават и възпитават в едни тежки, почти невъзможни условия. Да се поклоня пред нашите учени, които участват наред с колегите си по цял свят в надпреварата за разработване на лечение и ваксина срещу заразата. Пред артистите, музикантите и всички творци, които трудно стигат до своята публика", пише още председателят на Народното събрание.

И призовава, днес, в условията на безпрецедентна здравна криза, да отворим отново сърцата си за Деня на будителите в търсене на надежда и оптимизъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден протест в парк "Росенец"
Пореден протест в парк "Росенец"
Кметът на Пловдив Здравко Димитров е приет в болница
Кметът на Пловдив Здравко Димитров е приет в болница