НОВИНИ

Карлос Алкарас премина през втория кръг на Олимпийските игри

Каспер Рууд и Стефанос Циципас също не допуснаха изненади

Карлос Алкарас
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:25, 29.07.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Шампионът от Ролан Гарос и Уимбълдън Карлос Алкарас премина втория кръг на олимпийския турнир по тенис при мъжете. На централния корт "Филип Шатрие" в Париж испанецът се справи с нидерландеца Талон Грийкспор с 6:1, 7:6(3) за час и 48 минути.

Поставеният под №2 в схемата Алкарас направи много силен първи сет, в който не остави много шансове на Грийкспор, но във втората част ситуацията на корта се промени.

Алкарас имаше физически проблеми, заради които изиска медицински таймаут след деветия гейм. Той напусна корта, но след няколко минути се върна и продължи срещата. В десетия гейм на свой сервис той отрази сетбол, а в тайбрека успя да се наложи със 7:3 точки.

Съперник на испанеца в третия кръг ще бъде руснакът Роман Сафиулин, който отстрани аржентинеца Томас Мартин Етчевери след 6:0, 7:6(1)

За третия кръг се класира и двукратният финалист на Ролан Гарос Каспер Рууд. Поставеният под №6 в схемата норвежец срещна сериозен отпор от италианеца Андреа Вавасори, но успя да го елиминира след 4:6, 6:4, 6:3.

Рууд нанесе удара си в края на втория и началото на третия сет, когато спечели пет последователни гейма. Тогава той постигна единствените си два пробива в мача, които му помогнаха да заличи изоставането си от изгубения първи сет.

За място на четвъртфиналите Рууд ще спори с Франсиско Черундоло. Аржентинецът отстрани първата ракета на Франция и №10 в схемата Юго Юмбер след 7:5, 6:7(5), 7:5. Черундоло, който записа шестата си победа в рамките на шест дни, след като през миналата седмица стана шампион на турнира в Умаг, Хърватия, можеше да затвори мача и в два сета, но при 5:4 гейма във втория сет на свой сервис допусна пробив. Юмбер изравни сетовете, но в третия Черундоло успя да реализира единствения брейкбол, който се оказа и първия му мачбол.

Никакви проблеми за достигането до третия кръг нямаше №8 в схемата Стефанос Циципас. Гръцкият тенисист прекара по-малко от час на корта за победата си с 6:1, 6:2 над британеца Дан Евънс.

Следващият съперник на Циципас ще бъде аржентинецът Себастиан Баес, който с големи усилия отстрани №170 в света Бенжамен Хасан от Ливан след 6:2, 3:6, 7:6(3).

Германецът Доминик Кьопфер пък си осигури среща с водача в схемата Новак Джокович след успех с 3:6, 6:2, 6:1 над италианеца Матео Арналди.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Варна: Има опасност градът да изгуби 100 милиона лева от държавата за важни проекти
Кметът на Варна: Има опасност градът да изгуби 100 милиона лева от държавата за важни проекти