НОВИНИ

Карлос Насар: Ако правилно бъдат зададени въпросите, Антон Коджабашев няма да издържи полиграфа

Олимпийският шампион е неговият треньор получиха наградите за спортист и треньор на месеца.

Павел Христов Карлос Насар
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:41, 16.09.2024
Чете се за: 04:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийският шампион Карлос Насар твърди, че ако президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Антон Коджабашев бъде подложен на детектор на лъжата, той няма да каже истината.

Състезателят по вдигане на тежести обвини федерацията, че иска 30% от спонсорските му договори, но в интервю за предаването "Арена спорт", ръководителят на централата заяви, че това са лъжи.

"Ако правилно бъдат зададени въпросите, Антон Коджабашев няма да издържи полиграфа. Имаме доста по-важни неща и сериозни проблеми, но когато пожелае Коджабашен, няма проблеми, може да го направим. Тренирам по два пъти на ден, готвя се за състезания. По-притеснителното е това, което той каза, че скоро няма договор с министерството. Това означава, че и ние, състезателите, оставаме без договори, а това е достатъчна причина за оставката му, съмнявам се в качествата му - добър спортист, доста дипломатичен, но като началник не може да се справи", каза Насар.

Златният медалист се опасява, че действията на федерацията ще му попречат да се състезава на предстоящото световно първенство в Бахрейн.

“Ако продължи това бездействие на федерацията, е възможно да се вземе лицензът й и да не се вземе участие на световното първенство в Бахрейн. Моите остри думи по адрес на Антон Коджабашев са изцяло в професионален план. Искам в Българската федерация по вдигане на тежести да дойде човек с визия за нещата и да се върши работата. Заведени са дела, иска да ходим на полиграфи. За периода, в който е на власт, можеше да ме призове за едни изследвания, но съм получил 0 лева от федерацията за подготовка. Тук е моментът да благодаря на Николай Вълканов и Диян Рашев, които поеха цялото финансиране. Министерството също помогна”, добави той.

Според него ако централата продължи да работи по начина, по който работи досега, то "вдигането на тежестите в България ще умре".

"Клубовете се измъчиха, не могат да стоят без пари, децата губят мотивация, отказват се. От страх да гласуват срещу него и да дойде после да им отреже бюджетите. Ако продължаваме така, вдигането на тежестите в България ще умре", категоричен е олимпийският шампион.

Представителят на България няма намеренията да се състезава за друга държава.

"Няма какво да ме накара да се състезавам за друга държава, дори да пропусна някое състезание. България ми доказа, че заслужа такъв шампион като мен, надявам се и аз да я заслужавам. Видяхме много грозни сцени, не мога да съм лицемерен, моля ги да не се стига до там, да не може да се гледаме в очите. Иван Иванов е виновникът за всичко, Ако Стефан Ботев ще работи с него, няма как да го подкрепя. Управлението на Антон Коджабашев е смърт за нашата федерация.", заяви още Насар.

Щангистът твърди, че е способен отново да покори олимпийския връх.

"Моето желание е да стана поне още веднъж олимпийски шампион, а защо не два или три пъти. Едно е да искаш, друго е да можеш, трето е да го направиш. Първо е световното първенство в Бахрейн и сега мисля за там. Не варианта да атакувам отново световния рекорд.

Личният му треньор Павел Христов каза, че няма нищо лично против Антон Коджабашев, но за него той не се справя като шеф на федерацията.

"Въпреки всички проблеми спечелихме два медала на Олимпиадата, което е уникален успех, при положение че са дадени 0 лева за подготовка. Призовавам и останалите треньори да излязат и да го кажат, а не само аз и Карлос да говорим", каза още специалистът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надежда вместо цветя за първия учебен ден в Русе
Надежда вместо цветя за първия учебен ден в Русе
Премиерът: Анализи и изводи трябва да се правят след като станат ясни причините за авиокатастрофата
Премиерът: Анализи и изводи трябва да се правят след като станат ясни причините за авиокатастрофата