НОВИНИ

Късен обрат срещу Гладбах отново изкачи Унион Берлин на първото място в Бундеслигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:23, 30.10.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
късен обрат гладбах отново изкачи унион берлин първото бундеслигата
Слушай новината

Отборът на Унион Берлин продължава със страхотното си представяне от началото на сезона в Бундеслигата, като в среща от 12-ия кръг столичани надиграха с 2:1 след обрат у дома състава на Борусия Мьонхенгладбах.

И двете попадения за домакините дойдоха в заключителните минути на срещата, след като преди това Нико Елведи бе дал аванс на "жребчетата" в 33-ата минута.

В 79-ата обаче Кевин Беренс възстанови паритета на "Старото лесничейство", след като засече с глава центриране на Диого Леите.

След изравнителния гол домакините очаквано се втурнаха в търсене и на второ попадение и бяха много близо в 86-ата минута, когато Крисотфър Тримерл прати топката във вратата на гостите, но след намеса на ВАР голът беше отменен заради засада. Любопитното е, че това бе вторият случай, в който системата за видео повторение се намеси, за да отмени гол на домакините, след като в 29-ата минута подсказа на главния арбитър за игра с ръка на Шералдо Бекер.

Дълбоко в добавеното време на двубоя обаче нидерландецът Данило Духи хвърли в екстаз домакинските привърженици, вкарвайки победното попадение за своя тим след подаване на Джейми Левелинг.

С успеха Унион Берлин се върна на върха в Бундеслигата с актив от 26 точки само на една пред шампиона Байерн Мюнхен. Борусия Мьонхенгладбах пък е на 10-то място с актив от 16 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 души загинаха при двоен атентат в Сомалия
Над 100 души загинаха при двоен атентат в Сомалия
Феликс Ожие-Алиасим грабна трета поредна титла след триумф в Базел
Феликс Ожие-Алиасим грабна трета поредна титла след триумф в Базел