НОВИНИ

Катастрофата с попфолк певицата Анелия: Тежко раненото 7-годишно дете е в реанимацията на "Пирогов"

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:19, 20.08.2024
Чете се за: 02:45 мин.
Общество
Слушай новината

Трети ден лекарите се борят за живота на 7-годишно дете, което пострада тежко при катастрофа в Ловешко и вчера беше транспортирано с медицински хеликоптер в София. От болница "Пирогов" заявиха за БНТ, че състоянието му остава тежко. Вниманието се насочи към инцидента, защото в една от колите е била певицата Анелия. А бащата на детето отправи обвинения в интернет, че никой от колата на певицата не е помогнал след удара.

Пътният инцидент е станал на пътя София – Варна в неделя рано сутринта край село Кирчево. Удрят се лек автомобил, в който са пътували две деца на 6 и 7 г. и джип, в който се е возила популярната певица Анелия. При удара колата с децата изхвърча в крайпътната канавка, а джипът се удря в мантинелата.

Според бащата, колата му била връхлетяна от джипа, който се е движел с много голяма скорост и след удара никой не слязъл да провери има ли пострадали. Той изрази опасения, че случаят може да бъде потулен. Въпреки, че първоначално прие поканата ни за интервю, след това спря да вдига мобилния си телефон.

Певицата Анелия отговори на обвиненията чрез клип в социалните мрежи:

"В колата беше и моето дете, което преживя пълен ад. Да, не отидохме да помогнем и съдействаме. Бащата преживяваше някакъв шок. Започна да рита колата ни. Започна да ни заплашва, че ще ни убие. Започна да чупи стъклото на автомобила ни и нещо, което цяла България не знае е, че бащата даде положителна проба за амфетамин."

Според източници на БНТ, близки до разследването, все още се чакат резултатите от кръвната проба. От Районната прокуратура в Ловеч заявиха, че е образувано досъдебно производство. На този етап оттам се въздържат от коментар относно пробата за наркотици на бащата, както и затова чия е вината за тежката катастрофа и с каква скорост се е движил джипа на певицата. Назначени са експертизи, разпитват се и свидетели.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
54-годишен мъж загина при катастрофа на пътя Русе - Разград
54-годишен мъж загина при катастрофа на пътя Русе - Разград
Александър Донски елиминира брата на Матео Беретини в първия кръг в Добрич
Александър Донски елиминира брата на Матео Беретини в първия кръг в Добрич