НОВИНИ

ДПС на Доган и ДПС на Пеевски влязоха в задочен спор

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:05, 20.08.2024
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

ДПС на Доган и ДПС на Пеевски влязоха в задочен спор. Почетният лидер Ахмед Доган свика заседание на Централното оперативно бюро в резиденцията в Росенец.

За Делян Пеевски заседанието нямало кворум и не можело да взима решение. За Джевдет Чакъров пък с Доган тясното ръководство на Движението е обсъждало актуалната политическа ситуация и не е взимало решения.

Още по обяд в лятната резиденция на Ахмед Доган пристигна председателят на Движението Джевдет Чакъров.

"Поканени са всички члeнове на ЦОБ", каза Джевдет Чакъров.

От София другият председател Делян Пеевски даде да се разбере, че при Доган няма да се събере цялото тясно ръководство на ДПС и обяви, че заседанието няма да е легитимно.

"Защото няма кворум. Аз знам колко души ще отидат там. Защото знам кои са деребеите, които ще отидат там. Другите хора в ДПС подкрепят мен и няма да отидат", заяви Делян Пеевски, председател на ДПС.

В лятната резиденция пристигнаха Хасан Адемов, Джейхан Ибрямов, Рамадан Аталай, част от заместник-председателите на Движението, лидерите на младежката организация и евродепутатът Илхан Кючюк.

"Част от колегите се включиха онлайн", допълни Джевдет Чакъров.

Той обаче не отговори колко точно са били присъстващите на заседанието и дали са имали кворум.

"Да съм казал, че сме взимали решения", подчерта Джевдет Чакъров.

Обясни, че с Ахмед Доган са обсъдили ситуацията след отказа на президента да назначи предложеното от Горица Грънчарова служебно правителство, както и какви да са следващите ходове на депутатите, които остават лоялни на почетния лидер.

"Всички трябва да бъдем отговорни да не се допусне конституционна криза. В това отношение мога да кажа, че това, което обсъдихме и искаме да кажем е, че подкрепяме и подпомагаме президентската институция като символ на държавността, легитимната държавност в страната за излизането от тази криза с оглед на това да бъде допълнена домовата книга, така че да има възможност да се избере служебен кабинет, който да е равноотдалечен от всички", каза още Джевдет Чакъров.

Според него на незаетите постове, които биха попълнили така наречената "домова книга", трябва да бъдат избрани хора, които ще могат добре да изпълняват задълженията си, не само с оглед възможността да оглавят служебен кабинет.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Донски елиминира брата на Матео Беретини в първия кръг в Добрич
Александър Донски елиминира брата на Матео Беретини в първия кръг в Добрич
Стрелбата в Халкидики: Пред БНТ говори адвокатът на арестуваните българи
Стрелбата в Халкидики: Пред БНТ говори адвокатът на арестуваните българи