НОВИНИ

Кинуен Женг отстрани Ига Швьонтек в Париж

Китайката ще се бори за златото срещу Дона Векич или Анна Каролина

Кинуен Женг
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:30, 01.08.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Китайката Кинуен Женг поднесе най-голямата изненада в турнира по тенис при жените на Олимпийските игри в Париж като отстрани фаворитката Ига Швьонтек от Полша и се класира за финала.

Шестата в схемата Женг се наложи с 6:2, 7:5 над Швьонтек, която на същия този корт "Филип Шатрие" спечели четири титли от Ролан Гарос, включително и всяка от последните три възможни.

Срещу водачката в схемата Швьонтек Женг успя да направи много добър старт и реализира три пробива в първия сет, за да го спечели с 6:2 след само 39 минути.

Много по-драматичен се оказа вторият сет. В него Швьонтек поведе с 4:0 гейма, но в играта на полякинята настъпи нов необясним спад.

Женг успя да изравни за 4:4, а малко след това проби за трети път в сета при 6:5. В последния гейм китайката отрази една възможност за пробив пред Швьонтек и от първия си мачбол затвори двубоя.

За Женг това е втори значим финал през сезона след този, който тя игра на Откритото първенство на Австралия в началото на година, когато отстъпи пред Арина Сабаленка от Беларус.

Най-голямата разлика между двете дойде от броя на непредизвиканите грешки. Женг направи 13, докато за Швьонтек те бяха цели 36.

На финала китайката ще срещне победителката от двубоя между Дона Векич от Хърватия и Анна Каролина Шмиедлова от Словакия. Швьонтек пък ще срещне загубилата в мача за бронзовия медал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ спечели златото в дисциплината четворка без кърмчия при мъжете в надпреварата по гребане
САЩ спечели златото в дисциплината четворка без кърмчия при мъжете в надпреварата по гребане