НОВИНИ

Кирил Десподов бе титуляр за ПАОК при загубата от ФКСБ

Българският национал бе титуляр и игра 83 минути.

Милен Костов
от Милен Костов
00:04, 04.10.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Кирил Десподов ПАОК
Снимка: БТА
Слушай новината

ПАОК загуби от ФКСБ с минималното 0:1 в мач от втория кръг на Лига Европа. Кирил Десподов бе титуляр и игра 83 минути за тима си.

Българинът бе сред по-активните футболисти за домакините на стадион "Тумба" в Солун през първото полувреме. Баба Рахман засече с глава центриране на българския национал, но Щефан Търновану спаси изстрела му.

Футболист №1 на България бе близо до гол, но стреля в лявата греда от малък ъгъл. Неговият съотборник Тайсон пък не успя да се разпише, макар да се озова сам срещу противниковия страж.

Гостите наказаха пропуските на своя съперник с попадение в добавеното време на първата част. Даниел Бирлигеа засече с едно докосване успоредно на голлинията подаване на Дариус Олару за 1:0.

След паузата отново Десподов създаваше проблеми на вратаря на румънския шампион. Вратарят отрази удар от движение на офанзивния футболист.

Възпитаниците на Елиас Хараламбус останаха с човек по-малко на терена след втори жълт картон за нарушение на Дариус Олару.

Срещата за Десподов приключ и в 83-ата минута, когато бе заменен от Разван Луческу.

В добавеното време на сблъсъка Янис Михайлидис стреля в дясната греда, след като засече центриране от ъглов удар с рамо. Той и съотборниците му обаче не успяха да се възползват от численото си предимство на терена.

ПАОК заема 32-ата позиция в класирането без спечелена точка. ФКСБ се намира на 4-ото място в подреждането с пълен актив.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пропуск от дузпата на Якуб Пьотровски лиши Лудогорец от победа над Виктория Пилзен
Пропуск от дузпата на Якуб Пьотровски лиши Лудогорец от победа над Виктория Пилзен