НОВИНИ

Кирил Петков договори среща на Световната банка с правителството в София

bnt avatar logo
от БНТ
06:21, 10.05.2022 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
По света
Слушай новината

Среща на Световната банка с правителството в София договориха министър-председателят Кирил Петков и президентът на международната финансова институция Дейвид Малпас.

Детайлите по организацията на срещата предстои да бъдат уточнени, като целта е задълбочаване на сътрудничеството с още по-голяма добавена стойност за България.

Премиерът Кирил Петков посети централата на Световната банка във Вашингтон, където разговаря с Малпас и с изпълнителния директор на Нидерландската група в Световната банка Кун Давидзе.

В рамките на разговорите бяха обсъдени възможностите за предоставяне на техническа помощ от Световната банка за България в подкрепа на реформите у нас, както и за инфраструктура, здравеопазване и проекти по линия на Плана за възстановяване и устойчивост.

Войната в Украйна и теми от енергийната сфера също бяха във фокуса на срещата на Петков с Малпас и Давидзе. Във Вашингтон българският министър-председател се срещна също с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг.

Втори ден от посещението на Кирил Петков в САЩ.

Силна подкрепа за усилията на България в борбата с корупцията получи министър-председателят по време на срещите му вчера в Държавния департамент във Вашингтон.

Петков запозна в детайли представителите на американското правителство с мерките на кабинета за изкореняване на корупцията, както и с реалните стъпки за провеждане на съдебна реформа.

Акцент в първите разговори на премиера бяха също действията на българското правителство, с които да бъде осигурена енергийната независимост на България и диверсификацията.

Кирил Петков поднесе цветя на паметника на Васил Левски във Вашингтон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа визита на Еманюел Макрон след встъпването му в длъжност (СНИМКИ)
Първа визита на Еманюел Макрон след встъпването му в длъжност (СНИМКИ)
Превозвачите излизат на национален протест отново
Превозвачите излизат на национален протест отново