НОВИНИ

Кметът на Панчарево поиска мачът ЦСКА 1948 – ЦСКА да бъде преместен на „Васил Левски”

кметът панчарево поиска мачът цска 1948 ndash цска преместен bdquoвасил левскиrdquo
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:05, 09.03.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на район "Панчарево" Николай Гюров настоява за пренасочване на футболната среща от 23-ия кръг на Първа лига между отборите на ЦСКА 1948 и ЦСКА. Мачът е насрочен за неделя, 12 март, 16.45 часа на стадион "Витоша" в Бистрица.

Както и в други подобни случаи районната администрация е извършила анализ на риска и оценка на въздействието, според които стадион "Витоша" в с. Бистрица не отговаря на стандартите за провеждане на дерби среща от футболния шампионат.

"Стадионът в с. Бистрица е разположен в началото на населеното място, в непосредствена близост до нерегулирано кръстовище на основната пътна артерия между София, Бистрица, Самоков и редица туристически обекти в района. Няма паркинги, които да поемат всички автомобили, с които ще дойдат феновете", заяви Гюров.

Според кмета и екипа му освен това има опасност да възникнат конфликти и да пострадат невинни хора. През уикенда трафикът към и от с. Бистрица е натоварен заради многото хора, който използват почивните дни за спорт и отдих в планината. Провеждането на футболна среща от такова естество би било изпитание както за органите на реда, охраняващи събитието, така и за администрацията. До момента районната администрация не е информирана официално за провеждане на мача на територията на района. Не е ясно и има ли разработен план за охраняване на събитието и за регулиране на движението.

"Отправям апел към всички отговорни институции да преосмислят мястото на провеждане на тази футболна среща, като смятам, че националният стадион "Васил Левски" е най-подходящото съоръжение в случая”, подчерта кметът на район "Панчарево".

Николай Гюров и екипът му са радетели за развитието на спорта в района и 10-те села на територията му често са домакини на разнообразни спортни прояви. Но в случая не е преценен рискът, а капацитетът и възможностите на стадиона не са съобразени с очаквания интерес от страна на феновете към мача.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Павел положи клетва като президент на Чехия (Снимки)
Петър Павел положи клетва като президент на Чехия (Снимки)
Изтъкнати български учени получиха висши държавни отличия от президента (Снимки)
Изтъкнати български учени получиха висши държавни отличия от президента (Снимки)