НОВИНИ

Кметът на Русе и заместниците му с COVID-19. Кой ще управлява Общината?

Снимка: Община Русе
bnt avatar logo
от БНТ
20:26, 07.07.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Община Русе остана без кмет, след като вчера Пенчо Милков постъпи в болница заради положителна проба за коронавирус. Днес обаче двама от заместник-кметовете също се оказаха заразени с COVID-19.

Временно общината ще ръководи зам.-кметът Димитър Недев, тъй като неговият PCR тест е отрицателен. Той обаче ще изпълнява длъжността дистанционно.

Всички сгради на Общината днес останаха пусти. В тях се извърши дезинфекция. Много граждани обаче недоволстваха, че не могат да бъдат обслужени. Очаква се утре Общината да отвори врати, но в нея ще работят само служителите с отрицателни проби за коронавирус.

По-сериозният проблем обаче е, че броят на заразените може да нарасне, тъй като в момента се издирват не само контактните лица на кмета, но и на двамата му заместници, които са с положителни резултати.

Маргарита Николова, директор на РЗИ-Русе: Състоянието на кмета на Русе е стабилно. Той е настанен в Белодробната болница, като към момента е с бронхопневмония, кашлица, отмалялост, отпадналост. Първите признаци, че не се чувства добре, са били на 1 или 2 юли, но едва на 6 юли се е тествал.

Спасимир Димитров, директор на Дирекция "Управление при кризи" - Община Русе: Тестове за най-близкото обкръжение на кмета, хората, които са били на оперативката.

Автор: Даниела Димитрова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерът на "Да, България" подаде жалба срещу охранители на парк "Росенец"
Лидерът на "Да, България" подаде жалба срещу охранители на парк "Росенец"
Съдът решава дали да остави в ареста прокурора Георги Асенов
Съдът решава дали да остави в ареста прокурора Георги Асенов