НОВИНИ

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров отличи със специален плакет европейския шампион по вдигане на тежести Габриел Маринов

Кметът ще внесе предложение към Общински съвет Стара Загора за подпомагане на спортиста чрез парична премия на стойност 5000 лева.

кметът стара загора живко тодоров отличи специален плакет европейския шампион вдигане тежести габриел маринов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:49, 29.02.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров поздрави европейския шампион по вдигане на тежести в категория до 61кг Габриел Маринов от спортен клуб Аполон. Той и треньорът му Стоян Стоянов бяха отличени с почетни плакети за високите постижения на първенството в София този месец.

„Искам да поздравя Габриел от мое име и от името на целия град, защото съм сигурен, че цяла Стара Загора се гордее с него. Такъв успех се постига с много труд, амбиция и упорита работа. Поздравления и на треньора му, който също стои зад неговите успехи. Вие сте истинска гордост“, приветства шампиона кметът Живко Тодоров и допълни, че до дни се очаква да бъде одобрен проект за ремонтиране на залата на клуб Аполон.

Габриел Маринов разказа пред присъстващите за подготовката и емоциите по време на състезанието.

"Беше дълъг и труден период, но с много усилия и лишения всичко може да бъде постигнато“, категоричен бе той.

„От 5 години насам в Стара Загора сме първенци по вдигането на тежести, благодарение на Габриел Маринов и неговия брат Валентин Генчев – два пъти Спортист на годината на Стара Загора, европейски шампион в категория до 67 кг“, обяви треньорът на шампиона Стоян Стоянов.

Според него е „нужен е много труд, а мотивацията е тежка", тъй като през годините спортистите ни са оставяни доста дълго време без заплати, включително последните два месеца също не са получили заплащане.

"Затова благодаря изключително много на кмета Живко Тодоров, който ни помага точно сега, в един от най-трудните ни моменти“, каза Стоянов и подчерта, че за да бъде толкова добър младият старозагорец вдига по около 20 тона тежести за добра подготовка.

Заместник-кметът на община Стара Загора Павлина Делчева съобщи, че е започната процедура за настаняване в общински жилища на двамата братя шампиони на Стара Загора.

„Още днес ще задвижим процедурата, избрани са две жилища от резервния фонд, които са в добро състояние, а ако е необходим някакъв ремонт ще бъде поет от наша страна“, уточни Живко Тодоров.

По време на срещата стана ясно още, че кметът ще внесе предложение към Общински съвет Стара Загора за подпомагане на спортиста чрез парична премия на стойност 5000 лева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Цолов ще стартира от първа редица в спринта на пистата "Сахир"
Никола Цолов ще стартира от първа редица в спринта на пистата "Сахир"
Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в Тенерифе
Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на турнира от сериите "Чалънджър" в Тенерифе