НОВИНИ

Коалиционният съвет обсъжда антикризисните мерки, предложени от "Продължаваме промяната"

bnt avatar logo
от БНТ
06:42, 17.05.2022
Чете се за: 01:35 мин.
У нас

Антикризисните мерки, които предложи "Продължаваме промяната" за подпомагане на бизнеса и най-уязвимите групи от хора, днес ще бъдат подложени на обсъждане на лидерски коалиционен съвет.

Предложението е за пакет от 14 мерки, които предвиждат увеличаване на минималната пенсия на 450 лева, а на максималния осигурителен праг на 3400 лв., както и намаляване на ДДС за парното на 9% от 1 юли.

Плановете са от 1 октомври да бъдат преизчислени пенсиите. Пакетът включва и компенсации с до 50 лева на месец за горива за крайните потребители.

Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" заяви, че не очаква съпротива в коалицията.

Слави Трифонов с предупреждение към ПП: Нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат

В пост във Фейсбук обаче лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от партньорите в управлението.

Как да управляваме парите си в период на криза? Важните въпроси за антикризисните мерки на правителството, възможностите за оцеляване на бизнеса и помощта за гражданите може да зададете в нашия сайт на BNTNEWS.BG/me. Ние ще потърсим от специалисти най-точните и изчерпателни отговори.

ВСИЧКО ВАЖНО ПО ТЕМАТА КРИЗА&ПАРИ МОЖЕ ДА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
362 са новите случаи на коронавирус
362 са новите случаи на коронавирус
Кирил Петков на среща с превозвачите - ще отменят ли протеста си
Кирил Петков на среща с превозвачите - ще отменят ли протеста си