НОВИНИ

Баща на 11 деца нападна момче в русенско село

bnt avatar logo
от БНТ
22:12, 16.05.2022
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

Баща на 11 деца нападна и души на детска площадка 17-годишно момче в русенското село Николово. Клип със случката е пуснат в социалните мрежи, а в селото зрее напрежение. От Oбластната дирекция на МВР в Русе са образували проверка. Събраните материали ще бъдат докладвани на прокуратурата. БНТ има клипа, но по етични съображения няма до го излъчим.

По разказа на потърпевшия Ивайло Петков той е бил нападнат от Красимир Зартов, защото направил забележка на мъжа. Няколко деца били оставили колелетата и тротинетките си пред гаража на мъжа, а той тръгнал да ги хвърля, тъй като му пречели да прибере колата си.

От това той май се агресира и тръгна към мен. Първо си прибра буса. И тогава вече излиза от гаража и тръгна да ме гони. Аз тогава се спънах и паднах. Тогава той ме заби в камъка, аз си ударих главата. И започна да ме псува, да ми дърпа тениската, да ме души. Казва: Бий се, да мога да те осъдя. Много бях се уплашил да не стане по-зле, разказва Ивайло Петков.

Съседи извикали майката на Ивайло.

Имаше кръв по главата. Извиках веднага Бърза помощ и полиция, казва Мариана Петкова, майка на Ивайло.

Днес момчето отново е заведено в болница, защото му е прилошало.

Според Мариана Петкова не за първи път възникват конфликти със съседа им Красимир Зартов. Заедно със съпругата си и 11-те си деца той се нанесъл в къщата преди година.

Човекът си има площадката за негова собственост. Спира си камиона на полянката, правят му забележки... Човекът казва, то си е пред дома, ще си правя каквото си искам. Няма оправия, казва Мариана Петкова, майка на Ивайло.

Според съпругата на Красимир Зартов Ивелина, мъжът ѝ не е посегнал на момчето. По телефона за БНТ тя каза, че ще разкажат тяхната версия, когато той се прибере от командировка.

Кметът на село Николово Златан Ванев още в събота вечер е отишъл на мястото на инцидента. И се надява отговорните институции скоро да изяснят ситуацията.

Защото има страшно голямо напрежение в селото в момента у жителите. Доколкото чувам, днес и деца искат да напуснат и училището. Аз съм член на Общественият съвет на училището, където също съм чувал, че в училище трудно се предават часовете с такива деца, казва Златан Ванев.

Семейство Петкови са решили да съдят Красимир Зартов за физическите и психическите щети, нанесени на детето им. Вече са преместили и по-малката си дъщеря от училището в Николово, за да не е в един клас с едно от децата на семейство Зартови.

Репортер: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Кирев: Ние сме българи и никога няма да се откажем
Петър Кирев: Ние сме българи и никога няма да се откажем
Русия обяви, че е отворен хуманитарен коридор за "Азовстал"
Русия обяви, че е отворен хуманитарен коридор за "Азовстал"