НОВИНИ

По-топло от обичайното за сезона и утре

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:26, 16.05.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са максималните температури и днес - от 30 градуса във Видин до 20 - 21 градуса по Черноморието. Имаше и райони с валежи, а в Търговище падна и градушка.

До полунощ облачността навсякъде ще намалее, но в сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена от мъгли. Минималните температури утре ще са между 9 и 14 градуса, а максималните - между 27° и 32°, в София около 27°. Ще бъде слънчево, но в следобедните часове облачността ще започне да се увеличава, първо в Западна България, а привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

Слънчево ще бъде и на морския бряг, на места със сутрешни мъгли. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 22 - 27°. Температурата на морската вода е 16 - 17°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините също ще бъде слънчево. През втората половина на деня над масивите от Западна България облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, по билата от северозапад, който привечер ще се усили.

С валежи ще бъде утре в западните части от Британските острови, както и на много места в Централна и Източна Европа. Ще завали и в северозападната половина от Балканите.

И у нас още през нощта срещу сряда, както и в сряда, на много места ще има валежи, придружени от гръмотевици и локални градушки, а максималните температури съществено ще се понижат. В четвъртък и петък ще превалява все още главно в източните райони, а събота ще бъде слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГДБОП: Фабриката за цигари в Ботевград е била на пълен производствен цикъл за нелегалния пазар
ГДБОП: Фабриката за цигари в Ботевград е била на пълен производствен цикъл за нелегалния пазар
Нередности при гласуването на "Евровизия 2022" са установени в шест държави
Нередности при гласуването на "Евровизия 2022" са установени в шест държави