НОВИНИ

Код оранжево за проливни валежи утре

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 11.10.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Валежите продължават, като до момента отново най-голямо е количеството, измерено в Пазарджик – внушителните почти 90 л/кв.м, в Хасково и Враца – около 80 л/кв.м, в София – 54 л/кв.м.

През нощта ще вали главно в североизточните райони, а утре код жълто за значителни количества е в сила в в източната половина от страната. В областите Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали, където предупреждението е от втора степен, ще има и гръмотевична дейност.

Следобед от запад валежите ще намалеят и ще спрат, а до вечерта на отделни места облачността ще се разкъса. Ще бъде ветровито, с максимални температури - между 8° и 13°, малко по-високи по Черноморието, където на места също ще има значителни количествата. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините времето и утре ще се задържи облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, по най-високите части - от сняг.

Ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър. Максимални температури в курортите - от 3° на Алеко до 8° в Банско.

И към времето в Европа. Обширна многоцентрова област на ниско налягане е причина за валежите и хладното за сезона време в северните райони от континента. На над Северна Европа. Средиземноморският циклон, който определя времето у нас от няколко дни, се премества на изток и утре валежите на Апенините ще спрат, но на много места на Балканите, главно в източната половина от полуострова ще продължи да вали, като в някои райони, включително и у нас, валежите ще са значителни.

В сряда ще вали на по-малко места, но с преминаването на поредния средиземноморски циклон южно от страната, в четвъртък и петък отново се очакват повсеместни, на места значителни, валежи. Ще бъде много ветровито, особено в Източна България. Температурите в Западна България ще се понижат и в планинските райони над 700-800 метра е възможно дъждът да се примесва със сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фенове на Ботев Пд се събраха на протест срещу ръководството на БФС
Фенове на Ботев Пд се събраха на протест срещу ръководството на БФС
Емил Костадинов и кметът на Симитли отрекоха обвиненията от екипа на Бербатов
Емил Костадинов и кметът на Симитли отрекоха обвиненията от екипа на Бербатов