НОВИНИ

Код жълто за опасни пориви остава в сила днес в 14 области от страната

bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 03.12.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдават се предупрежденията за много силен югозападен вятър и днес. С него продължава преносът на по-топъл въздух и температурите сутринта почти навсякъде са положителни.

Код жълто за опасно силни пориви остава в сила днес в 14 области от страната.

Максималните температури в източната половина от страната ще бъдат между 14° и 19°, в Западна България, където вече е облачно, а в близките часове ще завали - от 9° до 13°. В края на деня северозапад ще започне нахлува по-студен въздух и там дъждът ще преминава в сняг, а на много места в планинските райони и западната част на Дунавската равнина ще има заледявания.

През нощта ще завали и в източните райони, като по високите полета на в Западна България и в планинските райони ще вали сняг. В Дунавската равнина ще духа умерен западен вятър.

Утре валежите в западните райони от страната ще спрат, но в останалата част от страната ще продължи да вали. Предупреждение за значителни количества е обявено в Югоизточна България.

Очакванията са до вечерта валежите навсякъде да спрат. Вятърът утре ще е от североизток, слаб до умерен, а максималните температури - съществено по-ниски, в сравнение с днес, в Северна България - между 4° и 7°, в София - 5°, в южните райони - от 8° до 11°.

Облачно и дъждовно ще бъде на морския бряг. По южното крайбрежие валежите ще са значителни, на отделни места и придружени от гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър.

На много места в планините преди обяд ще вали сняг, под 1700 метра - дъжд. По-късно валежите ще спират, а в масивите от Западна България и облачността ще се разкъсва и намалява.

Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - силен западен вятър. Максимални температури в курортите - между 1° и 6°.

В неделя температурите ще останат без съществена промяна. Ще има и райони със слънчево време, но в низините и котловините ще преобладава облачно и мъгливо време, а на отделни места ще превали и слаб дъжд. През новата седмица се очаква нова порция значителни валежи от дъжд и сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Михайлов проведе работна среща с ректора на НСА
Борислав Михайлов проведе работна среща с ректора на НСА
Определиха условията, при които учениците се връщат в клас
Определиха условията, при които учениците се връщат в клас