НОВИНИ

Кога ще приключи ремонтът на пътя за Рилския манастир?

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 07.12.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Продължават строително-монтажните работи на срутището по пътя за Рилския манастир, което се активира преди няколко години. Миналата есен в района бе изградена 150-метрова стена, а върху нея опъната стоманена мрежа.

В началото на януари тази година 40-тонна скала разкъса обезопасителните мрежи и затвори пътя за няколко месеца, като се наложи в участъка спешно да бъде проектиран обезопасителен полутунел.

До пролетта на 2022 година трябва да завърши цялостното укрепване на голямото срутище на пътя за Рилския манастир. Въпреки, че времето се влошава строителите продължават и в момента довършителните работи по изграждането на предпазната тунелна завеса и подпорните стени.

Тунелната завеса, която е изградена в района на свлачището, е с дължина 95 метра. Тя трябва да служи като щит, който да предпазва преминаващите автомобил от падащи камъни.

Заради строежа, от близо година движението в участъка е затруднено и се осъществява в една лента, като пропускането се регулира от светофар.

Въпреки, че се налага да изчакват, повечето шофьори се надяват, че направеното ще е достатъчно, за да гарантира безопасността на преминаващите превозни средства.

За пълното укрепване на свлачището преди 2 години Министерският съвет отпусна 6,5 милиона лева.

Репортер: Станислава Христова

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена беше блъсната на столичен булевард
Жена беше блъсната на столичен булевард
ИТН при президента Радев: Ще направим всичко по силите си да има нормално правителство
ИТН при президента Радев: Ще направим всичко по силите си да има нормално правителство