НОВИНИ

Когато баща ти не одобрява клуба, с който си подписал

Джон Тери
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 03.11.2021
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендата на Челси Джон Тери отдавна приключи с професионалния футбол, но историите, които пази от онези дни все още вълнуват феновете. Бившият защитник сега е в ролята на помощник треньор в Астън Вила. Той обаче не е забравен от феновете на „Стамфорд бридж“, а и не само…

В социалните мрежи в последните дни се завъртя отново снимка, с признание на Джон Тери, което той прави преди около две години.

Защитникът има 717 мача за Челси във всички турнири, като помогна на отбора да спечели редица трофеи.

Джон Тери е част от академията на Уест Хем Юнайтед преди няколко гиганта от Висшата лига да започнат да го следят, в това число Манчестър Юнайтед и Арсенал.

Вместо тях, той избра Челси, но решението му не получава очакваната подкрепа от членовете на собственото му семейство. Неговият баща е бил против избора му.

„Баща ми никога не е искал да подпиша с Челси. Всъщност, когато подписах моя ученически договор с клуба, баща ми отказа да излезе на терена с мен“, спомня си години по-късно легендата на „сините“.

За Джон Тери Челси е правилният избор, а дългогодишната му кариера потвърждава това.

“Имам снимка на майка ми и Греъм Рикс, които подписват договора ми, но баща ми отказа. Тази нощ, която вероятно трябваше да е най-щастливата в живота ми, се оказа най-трудната“, разказа още Джон Тери.

И това не е всичко.

Бившият защитник разказва още една история, която доказва колко силна може да е любовта на един фен към клуба му.

Баща му Тед Тери, а и цялото семейство на Джон са привърженици на Уест Хем Юнайтед.

Бившият защитник помни деня през 2014 година, когато реализира във вратата именно на „чуковете“. При радостта си след попадението той забелязва в агитката на Уест Хем чичо си и своя баща, които сипят обиди към него.

„Членовете на цялото ми семейство са фенове на Уест Хем. Веднъж вкарах гол срещу тях и когато отидох да празнувам пред техните фенове, видях чичо си и моя баща да крещят и ме обиждат“, признава години по-късно Тери, цитиран от „The Sun”.

В социалните мрежи има снимки от въпросния двубой, като се твърди, че един от феновете е именно бащата на бившия футболист.

„Просто знаех, че обичам Челси от момента, в който влязох. И никога не погледнах назад“, добавя още Джон Тери, който прекара 19 сезона на „Стамфорд бридж“.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малките ученици се връщат в клас от другата седмица, но при осигурена безопасна среда
Малките ученици се връщат в клас от другата седмица, но при осигурена безопасна среда
Пускат Андре Токев срещу 3000 лв. гаранция. Той пред съда: Съжалявам, не знам какво се случи
Пускат Андре Токев срещу 3000 лв. гаранция. Той пред съда: Съжалявам, не знам какво се случи