НОВИНИ

Кой е най-възрастният играч на тенис в света?

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 22.07.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Още
Слушай новината

Запознайте се с най-възрастния играч на тенис в света. Той е на 97 години и е от Украйна. Занимава се с любителски тенис от близо половин век и изобщо не се е уморил от играта.

Леонид Станиславски стъпва за първи път на корта, когато е на 30 години. Оттогава тренира три пъти седмично в родния си град Харков в Североизточна Украйна.

Поради напредналата си възраст трудно открива връстници, срещу които да се изправи, но това не го спира от участие в световните шампионати за възрастни.

В момента играчът усилено се подготвя за тазгодишния турнир за възрастни, който ще се проведе през октомври на испанския остров Майорка.

За първи път Международната федерация по тенис включва в шампионата група за състезатели над 90 години, след писмена молба от Станиславски. Като рекордьор на Гинес за най-възрастен играч на тенис, Станиславски споделя:

"Чувствах се много по-добре, когато бях на 95 години. По-трудно е дори да ходиш, когато си на 97. Хората под 70 благодарят на Бога, че са преживели поредната година. Хората между 70 и 90 години са благодарни, че са изживели още един месец, но когато си между 90 и 95 си благодарен за всеки един ден. Благодаря на Бог, че живях още един ден", заяви Леонид Станиславски.

Станиславски разкрива и тайната на дългия живот. Според него това е комбинацията от добри гени и редовно спортуване. Рекордьорът започва деня си със сутрешна гимнастика и серия от лицеви опори.

Леонид Станиславски е страстен фен както на тениса, така и на плуването, а неговата най-голяма мечта е да скочи с парашут. Той споделя, че основната му цел е да доживее до 100-годишна възраст и да се изправи лице в лице с Роджър Федерер.

Автор: Росен Цаковски

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските щангисти също отлетяха за Токио
Българските щангисти също отлетяха за Токио
Принц Джордж на 8! Кралското семейство отбелязва празника с нова фотография
Принц Джордж на 8! Кралското семейство отбелязва празника с нова фотография