НОВИНИ

Кои са посланията от конференцията на ДПС - коментар на журналисти

bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 24.02.2024
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган ясно обясни защо са избрани двама председатели на партията и очерта какво трябва да бъде бъдещето на парламентарното мнозинство в България. Това заяви в "Говори сега" журналистът Валерия Велева по повод 11-ата конференция на ДПС, която се състоя днес.

"Видяхме тотална промяна в ДПС, видяхме вятъра на промяната по време на 11-ата конференция на ДПС. Обосновката защо двама председатели беше дадена от Доган и това, което видяхме е, че абсолютният авторитет на Ахмед Доган начерта геополитическата обстановка и опасностите пред всички нас и реши два въпроса. Единият въпрос е за лидерството в партията и вторият въпрос е за бъдещето на парламентарното мнозинство в България. Каза, че избори "2 в 1" ще дестабилизират страната - това беше послание към останалите политически лидери на политическата сцена", каза Велева.

"Някакви странни пазарлъци вървят, и Бойко Борисов дава на заден, и ДПС. Така че трябва да намерят формулата да убедят обществото, че не се случва толкова лошо нещо, колкото изглежда на екрана или в медиите. Тази война вътре в сглобката и извън нея с подкрепата на ДПС, говоря за репликите между Христо Иванов и Делян Пеевски. Силната страна са ДПС и ГЕРБ в тези събития, защото имат резерв, докато другите постепенно потъват", коментира журналистът Илхан Андай.

"Доган каза - на фона на братоубийствените войни, които са в близост до нас, на фона на това, че световните лидери не могат да намерят формулата за тези братоубийствени войни, хайде вие вътре, у нас - спрете тези войни или намерете път за съгласие в името на това държавата да не изпада в сътресения", подчерта Валерия Велева.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
178 млади таланти събра турнира по борба „Николай Георгиев - Кимбата“ в Перник
178 млади таланти събра турнира по борба „Николай Георгиев - Кимбата“ в Перник
Берое с убедителен успех над Рилски спортист в НБЛ за жени
Берое с убедителен успех над Рилски спортист в НБЛ за жени