НОВИНИ

Кола и яхта на Румен Гайнатски - Вълка са открити в резиденция "Росенец"

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:10, 06.09.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Снимка:
Слушай новината

Лек автомобил на Румен Гайтански - Вълка, който се издрива, е открит в гараж в лятната резиденция "Росенец", която до преди дни се ползваше от Ахмед Доган, научи "По света и у нас". При опит да напусне териториални води е задържан и плавателен съд на Гайтански. И за двете превозни средства има разрешение от съда да бъдат иззети.

Автомобилът, намерен в гараж в лятната резиденция "Росенец", ползвана до скоро от Ахмед Доган, в момента е на паркинг за иззети автомобили в Бургас, където наш екип я засне. Тя е бронирана, с високо ниво на защита е и се оценява на около 1 милион евро. Колата е част от издирваните превозни средства на Румен Гайтански във връзка с разследването за кредита от близо 150 милиона лева от Българската банка за развитие. По разследването има данни, че Румен Гайтански е бил подарил този автомобил на Ахмед Доган.

Плавателният съд - малка яхта, също се оказа собственост на Гайтански. Тя стоеше на колесар на паркигна пред лятната резиденция "Росенец", но по информация на "По света и у нас" е била пусната на вода и е задържана от бреговата охрана преди да напусне териториалните ни води. Предадена е за съхранение в базата на "Гранична полиция" в Созопол и в момента се намира там. Плавателният съд е от клас "Баракуда" и се оценява на около 1 милион лева. По разследването срещу Румен Гайтански и Стоян Мавродиев има данни, че и двете превозни следства са закупени с пари от необезпечения и несъбираем кредит от близо 150 милиона лева, който ББР е отпуснала на Гайтански.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО: Тържествена заря-проверка по повод 139 години от Съединението
НА ЖИВО: Тържествена заря-проверка по повод 139 години от Съединението
Арда отбеляза своя 100-годишен юбилей
Арда отбеляза своя 100-годишен юбилей