НОВИНИ

Коледа онлайн - как се празнува с лаптоп, вместо на маса

bnt avatar logo
от БНТ
20:42, 21.12.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Слушай новината

Заради пандемията от COVID-19 много семейства ще прекарат празниците далеч от близките си, но все пак ще бъдат с тях на празничната трапеза чрез социалните мрежи.

Ренета Димитрова е от Бургас. Ще прекара празниците в къщата си на село. Със съпруга й работят в системата на МВР и се притеснява да се събере с голямото си семейство, както обикновено.

"Тази Коледа ще бъде различна от всички останали заради сложната епидемиологична обстановка. Всеки ще прекара в своя дом и в социалните мрежи чрез вайбър, месинджър, ще се включим на живо, всеки ще покаже масата, трапезата, ще се видим.", разказва Ренета.

Ренета и съпругът й вече украсяват дома си, решили са и какво ще сложи на празничната трапеза. Семейството се е изолирало от близките си, но не престава да се чува с тях.

"За нас е важно да ги предпазим. Тъй като повечето са възрастни и имат заболявания. Предпочитаме една вечер да бъде разделени отколкото да причиним болестта", казва още Ренета.

Коледните подаръци също ще са онлайн.

За празниците Ренета си пожелава най-вече здраве, за семейството й и за близките. Надява се и други хора да последват примера й - да празнуват онлайн, защото здравето на нашите роднини е най-важно.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Лебедова песен" по време на пандемия
"Лебедова песен" по време на пандемия
НАП компенсира част от оборотите на затворените от втория локдаун фирми
НАП компенсира част от оборотите на затворените от втория локдаун фирми