НОВИНИ

Коледен базар във Варна подпомага семействата на деца с увреждания

bnt avatar logo
от БНТ
21:13, 05.12.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Коледен базар с ръчно изработени сувенири от майки на деца с увреждания отвори в зала "Хамелеон" във Варна. Базарът предлага също картини, бижута и коледна украса, а събраните средства ще бъдат използвани в подкрепа на семействата с деца с увреждания.

Идеята за коледния базар тръгва от София и във Варна бързо намира последователи в социалните предприятия. Ръчно изработените и украсени сувенири се предлагат с благотворителна кауза, в полза на майките на деца с увреждания, които са ги изработили, а социалните предприятия само помагат за продажбата им.

"Независимо от негативната страна на COVID ситуацията, да дадем възможност както на майките да реализират своите продукти, така и на хората и обществеността да могат да закупят хубави и красиви и елегантни подаръци и коледна украса", заяви Диана Настева от сдружение "Няма невъзможни неща".

Още в деня на откриването на коледния базар не липсваха посетители, привлечени от каузата.

"Това за мен е много полезно и е хубаво да се включат много повече хора. Въпреки, че като цяло не всеки има възможност, но аз винаги съм го правила и сега пак бих го направила", каза Надя Маринова.

"Този добър дух на доброта и на взаимопомощ се пренася и в тази инициатива. Това е най-хубавото", категорична е Диана Настева.

Базарът ще бъде отворен до Нова година. Ръчно изработените сувенири ще се предлагат и онлайн на страницата на сдружение "Няма невъзможни неща", където всеки може да подкрепи семействата с деца с увреждания.

Репортер: Нора Бочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасност от поледици в Северозападна България и в неделя
Опасност от поледици в Северозападна България и в неделя
Хванатият с подкуп варненски полицай бил от най-добрите служители
Хванатият с подкуп варненски полицай бил от най-добрите служители