НОВИНИ

Коледната програма на НБА предлага пет интригуващи сблъсъка

Шампионите от Денвър Нъгетс посрещат Голдън Стейт Уориърс

Национална баскетболна асоциация НБА NBA лого
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:00, 25.12.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт

Пет мача предлага програмата на Националната баскетболна асоциация (НБА) на Коледа. В най-интригуващите от тях действащите шампиони Денвър Нъгетс посрещат Голдън Стейт Уориърс, а лидерите на Изток Бостън Селтикс гостуват на Ел Ей Лейкърс.

В първия двубой от 19:00 часа българско време Ню Йорк Никс посреща намиращия се в страхотна форма тим на Милуоки Бъкс. В зала "Медисън Скуеър Гардън" "елените" ще търсят осма последователна победа в Лигата. Водени от Янис Адетокумбо и Деймиън Лилард, Бъкс са втори на Изток с баланс 22-7, докато Никс са на шесто място с 16 победи и 12 загуби.

Малко по-късно от 21:30 настоящите шампиони Денвър са домакини на Голдън Стейт. Двата отбора са сериозно разделени в класирането - "буците" са втори с 21-10, докато "воините" са с 15 успеха и 14 поражения. И Нъгетс, и Уориърс са в победни серии, като една от тях ще приключи тази вечер.

След полунощ на паркета Лейкърс приемат водача в Източната конференция Бостън Селтикс, като това ще бъде първи мач между тях на Коледа от 15 години насам. Съперничеството между двата тима е широко документирано, като те са и най-титулуваните в историята на НБА с по 17 титли. ЛеБрон Джеймс е под въпрос за домакините, докато Джейсън Тейтъм ще изведе "келтите" в търсене на 23-а победа през сезона от 29 мача.

В 03:00 часа Маями Хийт посреща Филаделфия 76-ърс. И двата отбора са в горната половина на подреждането на Изток, като Фили е трети с 20-8, докато Хийт имат 17 победи и 12 загуби. "Горещите" ще се опитат да спрат центъра на Сиксърс Джоел Ембийд, който е в страхотна форма в преследване на втора поредна награда за МВП на Лигата - камерунецът е в серия от 13 поредни мача с поне 30 точки и 10 борби.

Последният сблъсък от 05:30 противопоставя два тима от Западната конференция. Финикс Сънс е домакин на Далас Маверикс, като срещата в Аризона е своеобразен дуел между големите звезди на двата отбора Кевин Дюрант и Лука Дончич. Маверикс са шести с баланс 17-12, докато Сънс са с равни показатели - по 14 успеха и 14 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шойгу: Руските сили са превзели напълно Маринка
Шойгу: Руските сили са превзели напълно Маринка
Тервел Замфиров спечели два златни медала от първия по рода си Европейски университетски шампионат по зимни спортове
Тервел Замфиров спечели два златни медала от първия по рода си Европейски университетски шампионат по зимни спортове