НОВИНИ

Колоездачи ще изминат 730 км във велопохода "Дунав Ултра"

колоездачи изминат 730 велопохода дунав ултра
bnt avatar logo
от БНТ
17:52, 04.09.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Спорт

В Русе пристигнаха велосипедистите, които участват в най-масовия колоездачен поход "Дунав Ултра". От началото на седмицата екипи от България и Румъния изминават най-дългия туристически веломаршрут у нас от Видин до Дуранкулак.

Любовта към природата и здравословния начин на живот събира над сто ентусиасти на различна възраст и с различни професии, за да изминат 730 километра с велосипедите си.

Вече са посетили природни и исторически забележителности по брега на Дунав, като античния град Улпия Ескус в село Гиген и чешмата Елия в Никопол.

В Русе не пропускат да се снимат за спомен пред шадравана на Момчето с хидрата, който е една от емблемите на града. Марина Владимирова от Козлодуй за първи път участва в Дунав Ултра.

Марина Владимиров: Но се оказа, че няма обособена такава велоалея, а реално се използва републиканската пътна мрежа, в която вече е обособен участък, по който може да се мине най-близо до Дунав.

За Красимир Кирилов от Добрич "Дунав Ултра" е не само предизвикателство, но и начин да се запознае с историята на страната ни.

Красимир Кирилов: Това, което общините могат да направят, е да популяризират и поддържат местните обекти и забележителности.

Хориа Дерсидан: Пейзажите, Дунав, хората, храната - всичко е прекрасно.

А целта на екипа, разработил веломаршрута "Дунав Ултра", е той да се превърне до три години в най-популярния на Балканите.

Автор: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Размени ли Марешки подкрепа за ГЕРБ срещу концесия на плаж?
Размени ли Марешки подкрепа за ГЕРБ срещу концесия на плаж?
Магуайър - върнат в нациоланлия
Магуайър - върнат в нациоланлия