НОВИНИ

Интензивен трафик на "Кулата-Промахон" към Гърция

bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 04.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Акция на Пътна полиция за проверка на движението към курортите, както и употребата на наркотици и алкохол започна от днес и ще продължи следващите три почивни дни.

Пътуването всъщност започна още от тази сутрин. През целия ден трафикът на граничния пункт "Кулата-Промахон" към Гърция остана интензивен и се образуваха колони от чакащи автомобили. Към 20:30 ч колоната е около 2,5 км.

Към гръцките курорти пътуват предимно български и румънски туристи. Част от автомобилите се спират още на магистралата преди пункта, за да не стават задръствания. Почиващите туристи споделиха пред БНТ, че са се заредили с необходимото търпение, за да изчакат проверката на граничния пункт.

От българските гранични власти съобщиха за БНТ, че колони от чакащи автомобили се образуват, тъй като на гръцкия пункт "Промахон" работят само 2 гишета, за разлика от българския, където отворените гишета са 5.

Гръцките гранични власти проверяват всички документи, QR кодове, PCR тестове за коронавирус, а на случаен принцип медицински служители взимат и допълнително проби.

Повечето от българите използват трите почивни дни за почивка в южната ни съседка, а пунктът "Кулата-Промахон" е единствения, през който туристи влизат в Гърция.

Автори: Десислава Малинова, Елена Чимева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът в Дупница решава дали да остави в ареста Васил Капланов - Каплата
Съдът в Дупница решава дали да остави в ареста Васил Капланов - Каплата
Скоби при платена такса за паркиране в "синята зона" във Варна
Скоби при платена такса за паркиране в "синята зона" във Варна