НОВИНИ

Колона от над 10 км на АМ "Тракия", интензивен е трафикът на изходите от столицата

bnt avatar logo
от БНТ
16:57, 28.04.2023 (обновена)
Чете се за: 03:37 мин.
У нас
Слушай новината

Във връзка с предстоящия празник 1 май и предшестващите го почивни дни се отчита интензивен трафик, съобщават от МВР.

В София традиционно най-натоварени са изходните пътни артерии - бул. "Цариградско шосе", бул. "Ботевградско шосе", бул. "Цар Борис III", Околовръстен път и Северната скоростна тангента.

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е движението по АМ "Тракия", АМ "Хемус" и АМ "Струма".

След тунела "Траянови врата" на АМ "Тракия" от 57-ия км в посока Бургас се образува километрична колона от автомобили, която спира или се движи с около 20 км/ч.

Колоната по АМ "Тракия" е над 10 километра и е заради ремонта при км 67.

Някои от шофьорите нарушават забраната и се движат по аварийната лента. На нея обаче през няколко километра са разположени и два екипа на "Пътна полиция", които спират нарушителите.

Снимки: Вера Стоянова

Във връзка с ремонтните дейности по АМ "Тракия" посока Пловдив, районът на км. 20, днес до 20.00 ч. от 5-и до 23-и километър до пътен възел "Вакарел", е ограничено движението на МПС над 12 т.

Обособен е обходен маршрут по път I-8 (София – Пловдив) с отбиване на движението от АМ "Тракия" по пътна връзка при км. 5 и връщане на магистралата при км. 23 при пътен възел "Вакарел", като във връзка със създадената организация на място екипи от СДВР и ОДМВР-София регулират трафика на превозни средства.

Затруднено е и движението по същата автомагистрала в района на км. 67, където движението се осъществява двупосочно в платното посока София от 66-и до 69-и километър поради авариен ремонт на дилатационни фуги на виадукт.

На АМ "Тракия" и АМ "Хемус" има места, на които движението е ограничено в някоя от лентите за движение поради ремонтни дейности, но на тези места не се наблюдава струпване на голям брой изчакващи превозни средства.

Към ГКПП "Калотина" и ГКПП "Капитан Андреево" също се наблюдава голям брой превозни средства, които са се насочили съответно към Гърция и Турция, като от страна на МВР са предприети необходимите превантивни мерки.

Към момента няма въведени ограничения във връзка с възникнали ПТП.

От 00.00 до 16.00 ч. на 28 април са възникнали общо 53 катастрофи, от които 7 с пострадали участници. Няма лица, които да са загинали при възникнали пътнотранспортни произшествия от началото на деня.

Министерството на вътрешните работи апелира към водачите, предприели пътуване през почивните дни, да намалят скоростта на движение, да поставят предпазните колани, да не предприемат рискови изпреварвания и маневри, да спазват ограниченията, въведени посредством поставеното знаково стопанство при въведена временна организация на движение, както и разпорежданията на контролните органи, и да предприемат пътуване единствено след като са се уверили в техническата изправност на превозното средство.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бруно Балтазар за завръшането на Ботев Пд на "Колежа": Горди сме да бъдем част от този исторически момент
Бруно Балтазар за завръшането на Ботев Пд на "Колежа": Горди сме да бъдем част от този исторически момент
Григор се справи с Барер след два тайбрека в първия си мач в Мадрид
Григор се справи с Барер след два тайбрека в първия си мач в Мадрид