НОВИНИ

Колорадо и Александър Георгиев с нова победа, Сейнт Луис надигра Чикаго

Българинът направи 24 спасявания

Сейнт Луис
Снимка: Facebook: St. Louis Blues
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:38, 24.12.2023
Чете се за: 04:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Джъстин Фолк се разписа при оставащи 2:07 минути за преднина от 6:5 в третия период при победата на Сейнт Луис над Чикаго със 7:5 като домакин в среща от редовния сезон в първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Джордан Киру добави две попадения за Сейнт Луис, който изоставаше с 2:5 преди да вкара финалните пет гола. Фолк и Робърт Томас завършиха с по едно попадение и асистенция, а Кевин Хейс и Павел Бухневич добави по две асистенции. Ник Фолино реализира на два пъти за Чикаго, а Джаред Тинорди и Тейлър Радиш направиха по три асистенции. За Фолино попадението бе осмо за сезона.

Колорадо с вратаря с български корени Александър Георгиев надигра като домакин Аризона с 4:1. Георгиев направи 24 спасявания. Фредерик Олофсон записа гол и асистенция, Джон Мансън и Валери Ничушкин също отбелязаха за Колорадо, който доминираше във втория период. Логън О’Конър добави две асистенции за домакините, а Алекс Керфут реализира за Аризона.

Далас се наложи като гост на Нешвил с 3:2 в друга среща от вечерта в НХЛ. Гостите отбелязаха две попадения в последните 15 секунди на мача, включително победния гол на Яни Хаканпаа при оставащи 4 секунди. Това бе първото му попадение за сезона, а Далас избегна четвърто поредно продължение в мачовете си.

Флорида победи Лас Вегас с 4:2 като домакин. Картър Вехеге и Сам Рейнхарт се разписаха в третия период, за да поведат Пантърс към успеха. Вехеге добави и една асистенция, а Густав Форслинг и Сам Бенет също се записаха сред голмайсторите за Флорида. Александър Барков, Матю Ткачук и Брандън Монтур добавиха по две асистенции, докато Сергей Бобровски отрази 23 удара.

Кълъмбъс допусна домакинска загуба от Торонто с 1:4. Остън Манюс отбеляза два гола и направи асистенция за гостите, а Уилям Ниландер се включи с попадение и две асистенции за успеха на Торонто, който избегна трето поредно поражение и постигна пета победа в последните си шест гостувания на Кълъмбъс.

В други мачове от изминалата нощ в Националната хокейна лига Отава надигра Питсбърг с 5:4 след продължение, Ню Джърси грабна домакинска победа над Детройт с 3:2 след два гола на Тимо Майер и победно попадение на Тайлър Тофоли, а Вашингтон отстъпи пред отбора на Тампа Бей с 1:2 след дузпи. Виктор Хедман вкара победното попадение при дузпите.

Минесота се наложи над Бостън с 3:2 след като Йоел Ериксон Ек реализира гол и асистенция във втория период, Каролина загуби у дома от Ню Йорк Айлъндърс с 4:5 в мач, в който Андерс Лий се отличи с гол и две асистенции, а Брок Нелсън, Бо Хорват и Майк Райли добавиха по едно попадение и асистенция, Ню Йорк Рейнджърс надви Бъфало с 4:3 след продължение като домакин, като Крис Крайдър се разписа при оставащи 2:28 от продължението.

Анахайм претърпя поражение като домакин на Сиатъл с 2:3, тимът на Ванкувър постигна успех като домакин на Сан Хосе със 7:4 в двубой, в който Андрей Кузменко отбеляза два гола, а Лос Анджелис надигра Калгари с 5:3 у дома след като Пиер-Люк Дюбоа прекъсна серията си от 13 мача без попадение.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микел Артета: Мачът с Ливърпул бе един от най-напрегнатите, които съм виждал в последните 20 години
Микел Артета: Мачът с Ливърпул бе един от най-напрегнатите, които съм виждал в последните 20 години
Христо Стоичков със специални пожелания към феновете за празниците
Христо Стоичков със специални пожелания към феновете за празниците