НОВИНИ

Конгресът на БСП ще обсъжда оставката на Нинова на закрито

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
15:58, 22.01.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
конгресът бсп обсъжда оставката нинова закрито
Слушай новината

След събраните над 500 подписа с искане конгресът на БСП да не констатира оставката на Корнелия Нинова от лидерския пост и да ѝ гласува вот на доверие, в 15.00 часа се премина към дебати по темата, но изненадващо тази втора част от днешното заседание се оказа закрита за медиите.

Пред БНТ лидерът на ПЕС Сергей Станишев заяви, че ако конгресът не констатира оставката на Корнелия Нинова като лидер на партията и не започне подготовка за пряк избор на нов председател, партията ще стане за посмешище. Това би било голяма грешка и за самата Корнелия Нинова в личен план, каза още Станишев.

Сергей Станишев пред БНТ: Ако БСП не констатира оставката на Нинова, ще стане за посмешище

Преди медиите да бъдат помолени да напуснат залата, от трибуната на конгреса единственият до момента претендент за лидерския пост Крум Зарков заяви:

"Спите ли дълбоко? Упоени ли сте вече достатъчно от това, което се случва от сутринта? Готови ли сте за последния удар".

Крум Зарков на конгреса на БСП: Провалът на изборите е представен като успех

Последваха позиции в защита на Корнелия Нинова, изтъкващи нейните качества като лидер от страна на делегати от цяла България , последвани от още една позиция на член на вътрешната опозиция в левицата Петър Витанов. Той определи днешния ден като решителен в опита за изваждане на БСП от тресавището и призова делегатите да не се предават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив надигра Марица след обрат
Локомотив Пловдив надигра Марица след обрат
Почина доайенът на българските диригенти Борислав Иванов
Почина доайенът на българските диригенти Борислав Иванов