НОВИНИ

Консултации за антикризисните мерки за бизнеса в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
16:22, 21.07.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Консултации на открито, под надслов "Новите мерки по Ваша мярка" започват служители на Агенцията по заетостта в страната.

Експерти информират и съветват представителите на бизнеса за новите антикризисни програми. Целта е да се помогне на работодателите да се стабилизират финансово и да се справят по-бързо с негативните икономически последствия от борбата с разпространението на COVID-19.

Заради пандемията Станимир Христов е принуден да затвори магазина си за дрехи в Благоевград за месец и половина. След като отново е започнал да работи, иска да наеме служител по новия проект на Агенцията по заетостта "Заетост за теб".

Станимир Христов, търговец: Тази програма ме устройва, тоест ще получа безплатно 3 месеца обезщетение за тази продавачка, която ще дойде обучаваща се и по този начин, през тия 3 месеца, докато се обучава, ще обуча един човек, който ще ми бъде полезен.

В сферата на туризма и транспорта, които бяха най-засегнатите сектори от разпространението на COVID-19, също има нови възможности за наемане на служители. В офисите на Агенцията по заетостта в страната вече се приемат и документи по обновената мярка 60/40.

Станислава Поповска, директор на Агенция по заетостта-Благоевград: Работодателите, които са задържали своя персонал и за които са получили компенсации, сега може отново да получат средства за тези работници като помощ за това, че отново възстановяват своята дейност.

По последни данни, около 8500 души са запазили работните си места и са получили компенсации по мярката 60/40 от областите Благоевград и Кюстендил.

Автор: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече спасители на варненските плажове
Повече спасители на варненските плажове
Монтана направи първи трансфер преди началото на сезона
Монтана направи първи трансфер преди началото на сезона