НОВИНИ

Конте след разпита: Борихме се с невидим враг. Няма от какво да се страхувам

конте разпита борихме невидим враг страхувам
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:22, 13.06.2020
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Премиерът на Италия Джузепе Конте заяви, че е предоставил на прокурорите пълна информация за това как е действал във връзка с пандемията от коронавируса. Конте добави, че не се страхува от съдебно разследване.

"Обясних всичко на прокурорите. Съвсем спокоен съм", каза премиерът в интервю за в. "Ла Стампа", след като в петък беше обстойно разпитван за действията си по време на извънредните обстоятелства.

"Разказах подробно всички етапи от тези ужасни дни, през които се борихме с невидим враг. Няма от какво да се страхувам", заяви премиерът.

Конте смята, че "е действал въз основа на науката и съвестта", добавяйки: "Имам спокойствието на този, който винаги е извършвал всяка стъпка с научно-техническия комитет", предлагащ съвети.

"Не очаквам да получа известие за откриване на съдебно разследване. Никога не съм се страхувал от такова", добави той.

Епидемията уби над 34 000 души в Италия, една от най-силно засегнатите страни в света, най-вече в северните райони на страната.

Главният прокурор Мария Кристина Рота и нейният екип се опитват да установят защо блокирането не е наложено в началото на спешната за здравето ситуация около градовете Нембро и Алцано в северната провинция Бергамо. Здравните експерти казват, че ако районът е бил поставен по-рано под карантина, много животи са щели да бъдат спасени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без публика в NBA и през следващия сезон
Без публика в NBA и през следващия сезон
Още девет детски градини отварят врати в София до края на годината
Още девет детски градини отварят врати в София до края на годината