НОВИНИ

Конте за служебната загуба на Тотнъм от Рен: Това е несправедливо

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:53, 22.12.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
конте служебната загуба тотнъм рен несправедливо
Слушай новината

Наставникът на Тотнъм Антонио Конте определи като несправедливо решението да бъде присъдена служебна загуба на неговия тим с 0:3 от Рен в турнира Лига на конференциите, която на практика изхвърли "шпорите" от европейските клубни турнири през този сезон.

Двубоят, който първоначално трябваше да се проведе за 9 декември, беше отложен заради скока на заболелите от COVID-19 в редиците на английския клуб.

От Тотнъм пожелаха срещата да бъде насрочена за друга дата, но след като не се стигна до консенсус между двата тима от УЕФА присъдиха служебна победа на Рен.

Според Конте обаче решението не е било справедливо, тъй като по негови думи вината за отлагането на срещата не е била на Тотнъм.

'Това решение е несправедливо. Целият свят знае, че сме изправени пред такъв голям проблем като COVID-19. Мачът не се проведе не по наша вина, а защото имахме много играчи с положителни тестове и правителството реши да спре тренировките и да затвори тренировъчния център. Честно казано решението, което УЕФА взе, е невероятно за мен, клуба и нашите фенове. Това определено е несправедливо. Ще се борим срещу това решение. Искаме да се борим за участие в турнира на футболния терен, а не в съда', коментира италианският специалист.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият стадион на Милан и Интер се очаква да бъде готов през 2027 година
Новият стадион на Милан и Интер се очаква да бъде готов през 2027 година
Как детска площадка, паркинг и зелени площи се оказаха частна собственост в София?
Как детска площадка, паркинг и зелени площи се оказаха частна собственост в София?