НОВИНИ

Корнелия Нинова: Ако искаме истинска промяна, без БСП не може

bnt avatar logo
от БНТ
09:36, 24.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Ако искаме истинска промяна и всеки държи на това, което е обещал преди изборите, без БСП не може. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя оцени като лицемерна възможността "партиите на промяната" да съставят кабинет с подкрепата на ДПС, с оглед на акцията на "Демократична България" на плажа на Росенец и създаването на специална комисия по темата в парламента.

Днес ще имаме първа среща с ИТН, така че много важно е да чуем каква е тяхната позиция за подкрепа, програма. Може би ще последват още срещи, коментира Нинова.
По думите ѝ политиките са по-важни, но значение имат и личностите, които ще изпълняват тези политики.

Тя определи като неприемлив първоначалния подход на "Има такъв народ" да не водят разговори. Важно е да се изпълнят нашите съществени политики, каза Нинова. Допълни, че ако третият мандат дойде при тях, имат готовност, за разлика от първия път, когато го върнаха.

Според нея има няколко най-важни приоритети - приемане на Плана за възстановяване и устойчивост, актуализация на Бюджет 2021 и подготовка на Бюджет 2022, подготовка за евентуална нова вълна на COVID-19. Като дългосрочни приоритети Нинова посочи реформата в здравеопазването, икономиката и съдебната система. Като първи въпрос на масата на преговорите обаче би поставила преизчисляването на пенсиите.

Ако БСП получи трети мандат, биха поканили министри от служебния кабинет, за да има приемственост.

Гледайте повече теми от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъри и Салисбъри изхвърлиха вторите поставени в Токио
Мъри и Салисбъри изхвърлиха вторите поставени в Токио
Овладян е големият пожар, който гори цяла нощ в Харманлийско
Овладян е големият пожар, който гори цяла нощ в Харманлийско