НОВИНИ

Кристиан Вигенин: Не може да има стабилно мнозинство без участието на БСП

bnt avatar logo
от БНТ
22:13, 23.07.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Най-важният факт след тези избори е, че ГЕРБ е в изолация, че наследството на ГЕРБ трябва да бъде преодоляно. Това каза в "Панорама" зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

По думите му издигането на кандидатура на БСП за председател на парламента не трябва да се разчита като война с "Има такъв народ".

"Целяхме две неща с този ход - от една страна да дадем самочувствие на нашите членове, симпатизанти, хората, които гласуваха за нас, че може БСП да е загубила изборите, но не е загубила достойнството и духа си. И второ - да покажем много ясно, че в българския парламент не може да има стабилно мнозинство без участието на БСП", коментира Кристиан Вигенин.

Според него БСП не може да бъде разглеждана като партия, която по принцип ще дава подкрепата си за нещо само, защото то е насочено към преодоляване на наследството на ГЕРБ.

"На етап сме, когато трябва да говорим за позитивните неща и за следващите стъпки, нужен е диалог. На този етап сме на предстоящи разговори, които ще се състоят утре. На база на тези разговори ще чуем какво предлага "Има такъв народ". След тези разговори в неделя имаме заседание на Националния съвет, на което ще определим някаква рамка на бъдещите разговори и очакваме по-конкретни разговори през следващата седмица по политики", заяви Кристиан Вигенин.

Той допълни, че двете теми, по които партията ще разговаря, са нещата, които искат да видят в бъдещите политики и тези, които в никакъв случай не трябва да присъстват в тях. "Освен това държим да имаме ясни гаранции за ангажиментите, които се поемат", каза още Кристиан Вигенин.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от дискусиите в "Панорама"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Камбуров поднесе успеха на Берое и вече е на гол от заветния рекорд
Мартин Камбуров поднесе успеха на Берое и вече е на гол от заветния рекорд
Христо Иванов: Не сме очаквали някой да ни моли или да ни предлага нещо
Христо Иванов: Не сме очаквали някой да ни моли или да ни предлага нещо