НОВИНИ

Слънчево време, температурите ще се повишават още

bnt avatar logo
от БНТ
20:56, 23.07.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Предимно слънчево време и повишение на температурите се очаква в близките дни, като във вторник-сряда максималните ще достигнат до 38°.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде безоблачно и тихо. Очакват ни сутрешни температури между 12 и 18 градуса. И утре денят ще е слънчев, с максимални температури между 27° и 32°, в София – около 27°.

По-значителни временни увеличения на облачността ще има над планинските райони в Югозападна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър.

Предимно слънчево ще е и по Черноморието. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

И в планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд над масивите от Югозападна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите – от 16 градуса на Алеко до 25 в Банско. В Боровец и Пампорово – около 20 градуса.

Oблачно, с валежи от дъжд, на много места и гръмотевици ще бъде времето на Британските острови, във Франция и Западна Германия, докато на Пиренейския и Апенинския полуостров ще е предимно слънчево. На Балканите ще преобладава слънчево време, с повече облаци в планинските райони, като на отделни места там и ще превали.

У нас и в близките дни ще се задържи слънчево, със слаб, след обяд по морския бряг, до умерен източен вятър. Температурите ще се повишават и в средата на новата седмица в цялата страна максималните ще са около и над 35°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепремиерът Пеканов: Нашата версия на Плана за развитие е по-добра и по-амбициозна
Вицепремиерът Пеканов: Нашата версия на Плана за развитие е по-добра и по-амбициозна
Утре вечер в "Европейци": Разходка на 125 м под земята в уникална солна мина
Утре вечер в "Европейци": Разходка на 125 м под земята в уникална солна мина