НОВИНИ

Бивш прокурор: Гешев разпространи информация от СРС, за да предотврати престъпление

bnt avatar logo
от БНТ
19:35, 23.07.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

"Главният прокурор е разпространил информация от СРС, за да предотврати извършването на престъпление и търси съдействие на обществеността, като я предупреждава какво се случва на терен". Това заяви в "Още от деня" бившият прокурор Мила Георгиева, която представлява Центъра за приложно-правни изследвания и практики.

"За да се прецени дали има законно или незаконно подслушване, първо обществото трябва да признае, че пред очите ни се разви протест в няколко фази - мирният и справедлив протест на хората, които искат да подобрят настоящето и бъдещето си, и другият план, финансиран от олигарси, за който ние предупредихме, че е опит за свалянето на властта в България", каза Мила Георгиева.

По думите ѝ прогнозата се е сбъднала.

Бойко Рашков ще даде на прокурор Иван Гешев

"Така че като се преценява кой е подслушван законно или кой - не, трябва да се очертае кръгът на лицата извън този справедлив процес - тези, които финансираха и организираха паленето на полицаи, замерването на полицаи, ранените от полицията хора, хората, които нападаха сградите на държавната власт - това е опит за преврат, опит за смяна на властта", каза още Мила Георгиева.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1995 са свободните места след второто класиране за гимназиите в София
1995 са свободните места след второто класиране за гимназиите в София
Шестима са загинали при наводнения и свлачища в Турция
Шестима са загинали при наводнения и свлачища в Турция