НОВИНИ

ИБГНИ след консултациите с Радев: Ще подкрепим кабинет на ИТН, но не и с подкрепата на ДПС и ГЕРБ

bnt avatar logo
от БНТ
17:06, 23.07.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

"Хората очакват нормалност и стабилности и кабинет, който да се заеме с техните проблеми, така че от "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще подкрепим кабинет, за който отговорност поема партия на промяната "Има такъв народ".

Това заяви Мая Манолова, председател на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме! след консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство.

Правителство с участието на ДПС няма да подкрепим, всякакви връзки с ГЕРБ и ДПС са неприемливи, категорични са от ИБГНИ.

"Заявихме ясно по време на разговора, че правителство, в което се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС няма да подкрепим", каза още Манолова.

"Ние ще поставим нашите приоритети и ще настояваме те да станат част от програмата на следващото правителство. Това са повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса, истинска съдебна реформа, ревизия на досегашната власт", допълни председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Манолова повтори още, че не претендират за постове и позиции, но очакването е лицата, които ще бъдат предложени да са в състояние да изпълнят амбициозната програма, за която от ИБГНИ настояват.

Манолова заяви, че за всеки редовен кабинет би било чест да има министри като Бойко Рашков и Янаки Стоилов.

Тя допълни още, че по отношение на министрите в кабинета нямат претенции, стига там да не прозира участието и влиянието на ДПС и ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 9 чужденци без документи край варненски мол
Задържаха 9 чужденци без документи край варненски мол
Българската делегация направи своя олимпийски парад (Снимки)
Българската делегация направи своя олимпийски парад (Снимки)