Христо Иванов: Не сме очаквали някой да ни моли или да ни предлага нещо

от БНТ
21:59, 23.07.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Не сме очаквали някой да ни моли или да ни предлага нещо. Не е имало нагласа да участваме в управлението, но ние сме готови да допринесем затова. За да има ясно мнозинство, трябва да има ясно поети ангажименти. Днешната среща с "Има такъв народ" имаше предварителен характер. Това заяви в "Панорама" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Има такъв народ" носи отговорността и е тяхна инициативата. Парламентарният пъзел, който трябва да сглобим, е изключително сложен. Беше невъзможно ГЕРБ да загуби избори, но ето свърши. Трябва да поставим ДПС в състояние на диета от властта и на властта на изолация от ДПС, за да се приключи с този модел", коментира Христо Иванов.

По думите му, за да има отговорна прокуратура, която ефективно да се бори с корупцията, тя трябва да има отчетност и ефективност, което зависи от Висшия съдебен съвет и от статута на главния прокурор.

ИТН и "Демократична България" след преговорите: Конструктивен диалог, без персонални въпроси и имена

"Ние предлагаме системна промяна. Бойко Борисов си купи безнаказаност срещу отказа да въведе отчетност на главния прокурор. Гешев е нетърпим. Трябва да се създаде нов политически речник след това, което изговори Борисов. Цветан Цветанов беше просто инструмент на Бойко Борисов. Никога не съм употребявал думата чегъртане и не смятам, че това може да бъде адекватно описание за това, от което има нужда държавата, защото държавата има нужда да се приложи законът, твърдо, спрямо всички", допълни Христо Иванов.

"Демократична България" след консултациите при Радев: Имаме волята да дадем принос за излъчване на правителство

Според Христо Иванов образът на шкафчетата е националния ни бранд и това трябва да бъде разследвано.

Вижте целия разговор с Христо Иванов във видеото.

Гледайте повече от дискусиите в "Панорама"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кристиан Вигенин: Не може да има стабилно мнозинство без участието на БСП
Кристиан Вигенин: Не може да има стабилно мнозинство без участието на БСП
Даниел Митов: Правителство се прави в парламента, не при президента
Даниел Митов: Правителство се прави в парламента, не при президента