НОВИНИ

Корнелия Нинова: Готови сме за избори по всяко време

корнелия нинова готови сме избори всяко време
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:36, 12.01.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

„Гласуване по пощата е възможно, но трябва да върви ръка за ръка с активната регистрация, иначе ще си остане просто добро предложение“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на консултациите при президента Румен Радев.

Нинова подчерта, че опозицията в парламента също е готова да обсъжда промените в Изборния кодекс, след като от управляващата партия ГЕРБ заявиха, че ще предложат карантинирани и приели за лечение хора да гласуват с мобилна изборна кутия. Лидерът на опозицията отново припомни, че партията ѝ през годините е подкрепяла машинното гласуване, като гарант за вота, но решение на мнозинството е да остави и традиционните хартиени бюлетини в процеса като „отстъпление от този принцип“. От БСП се обявиха и против гласуване в два дни.

„Готови сме за избори по всяко време“, категорична бе Нинова, но подчерта, че социалистите ще се съобразят изцяло с определената от президента дата, което е изцяло негово правомощие.

От БСП обвиниха управляващите, че нарочно бавят здравния протокол за протичане на изборите, който властта обяви, че подготвя. Социалистите настояват бързо и категорично да се обяви този план.

Снимки: БГНЕС

Срещата между ръководството на БСП и държавния глава Румен Радев започна и с поискано от Корнелия Нинова уточнението на отношенията с президентската институция, по думите ѝ, за да се разсеят съмненията по тази тема.

"Искам да разсеем едно внушение, което го има за отношенията на БСП и президента. Никога не воюваме с президента и с президентската институция", заяви Нинова.

"Навсякъде където ходим из страната и аз, и г-жа Йотова, имаме открит диалог с българските социалисти. Ние сме подкрепени и издигнати от БСП, поели сме ангажимент да представляваме тези хора в техните надежди за една по-справедлива и успешна България. С г-жа Йотова никога не сме отстъпвали от този свой ангажимент", посочи Румен Радев и се обърна към Нинова с думите, че подкрепя усилията ѝ БСП да бъде силна опозиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Река Места отнесе въжен мост
Река Места отнесе въжен мост
Запушени шахти блокират движението в Пловдив
Запушени шахти блокират движението в Пловдив