НОВИНИ

Крадци пребиха възрастен мъж в Дългопол за 160 лв.

bnt avatar logo
от БНТ
20:48, 25.03.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Двама маскирани пребиха и ограбиха възрастен мъж на 68 години. Инцидентът е станал в Дългопол. Крадците са взели 160 лева, които пенсионерът заделил за храна. Нападателите вече са задържани. Те са познати на полицията и имат богато криминално досие - единият от тях е излязъл от затвора само преди дни след излежана присъда за убийство.

Крадците влезли в дома на Пейчо Пеев малко преди полунощ. Търсели пари. Заплашили възрастния мъж и го пребили жестоко.

Тук беше всичко в кръв. Измих го със стирката. Абсолютно в кръв беше. Ето тук бяха парите – 160, 180 лева, там някъде. Вземаха ги и пак бой, бой, къде са другите пари, обяснява Пейчо Пеев.

Въпреки тежките травми, мъжът подал сигнал на телефон 112. На място пристигнал екип на Спешна помощ, който откарал мъжа в болница.

Кръвта шурти и не спира. Тя влиза в устата ми. Не мога да се обадя за помощ. Мъчих се да я спра малко кръвта. Животинска история, допълва Пейчо Пеев.

Няколко часа след нападението, крадците са задържани. Двамата мъже са на 46 и 47 години.

Като първият от тях е излязъл преди около 10 дни от затвора, излежавайки 15-годишна присъда за убийство. Другият е осъждан за кражби и измами, каза старши комисар Атанас Михов, директор на ОД МВР-Варна.

Двамата нападатели са направили пълни самопризнания. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения. Животът на Пейчо Пейчев обаче вече няма да е същият, той се страхува и не може да спи спокойно.

Не съм изоставен на произвола на съдбата. Имам помощ и морална, и материална. Така че гладен няма да остана, но защо, пита през сълзи пострадалият мъж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква ни слънчево време през уикенда
Очаква ни слънчево време през уикенда
От първо лице: Да получиш шанс за нов живот след трансплантация
От първо лице: Да получиш шанс за нов живот след трансплантация