НОВИНИ

Крадецът от Варна бил пиян по време на обира

bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 18.06.2021 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Неуспешен опит за обир на банка във Варна. Около 17.30 ч. вчера мъж нахлул в един от централните офиси на банката и поискал наличните пари. Не му ги дали, но успели да задействат и алармата. Пострадали няма. Днес офисът работи.

В края на работния ден мъжът влязъл невъоръжен в офиса, спрял до едно от гишетата и поискал от банковата служителка всички налични пари. Жената обаче успяла да заключи касата и натиснала паник-бутона. В офиса имало още една служителка, която била в сервизното помещение. Чувайки, че нещо се случва, тя излязла и се развикала. Обирджията избягал без да вземе нищо. От банковия офис отказаха да застанат пред камерата ни.

В съседните магазини разбрали за случилото се едва след като дошла полицията.

"Доколкото разбрах, някакъв господин е влязъл, подпрял е вратата, бил е пиян. Просто видях бърза реакция от страна на полицията и СОТ. Полицаите дойдоха просто като свидетел да се разпиша", разказа Стефка Добрева.

БНТ: А със служителите на банката разговаряхте ли след това?

"Не, не съм имала тази възможност. Надявах се, но те, може би, до 17.30-18 ч. полицията беше тук. Тази сутрин не съм ги виждала все още", отговори тя.

След по-малко от два часа нападателят е арестуван от полицията. Той е на 47 години от Балчик, без криминално досие. По време на опита за обир бил в нетрезво състояние.

"Предстои да бъде извършена съдебно-психиатрична експертиза, която да установи дали той е вменяем и дали може да носи наказателна отговорност", каза говорителят на Районната прокуратура във Варна Станислава Бакалова.

С прокурорско постановление мъжът е задържан за 72 часа. Случаят се следи от Варненската районна прокуратура.

Репортери: Нора Бочева и Нивелина Няголова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доминик Тийм няма да играе на Олимпиадата
Доминик Тийм няма да играе на Олимпиадата
Национална стачка блокира въздушния трафик в Италия
Национална стачка блокира въздушния трафик в Италия