НОВИНИ

Кралица Елизабет II си припомни триумфа на Англия от 1966

Кралица Елизабет II
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 11.07.2021
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Кралица Елизабет Втора си припомни последния и единствен до момента триумф на националния отбор на Англия на голям футболен форум - спечелената световна титла през 1966 г.

Тази вечер "Трите лъва" ще имат възможност да стигнат до втори трофей в историята си, ако победят Италия във финала на Евро 2020, а кралицата пожела успех на Гарет Саутгейт и неговите възпитаници.

"Преди 55 години имах щастието да връча световната купа на Боби Мур и видях какво означаваше за играчите, треньорите и помощния екип да достигнат до финала на голям турнир и да го спечелят", припомни си кралицата, която е на трибуните на "Уембли" при успеха над Германия с 4:2 във финала на Мондиал 1966 и връчва трофея на капитана на Англия Боби Мур.

"Искам да изпратя моите поздравления, и тези на моето семейство, за достигането до финала на Европейско първенство. Пожелавам ви успех във финала и се надявам историята да запомни не само вашия успех, но и духа, себеотдаването и честта, която показвате", допълни Елизабет.

Английската кралица няма да наблюдава на живо финала на Евро 2020, но се очаква на трибуните на "Уембли" да бъде принц Уилям, който е президент на Футболната асоциация на страната, както и съпругата му Кейт.

Финалът на Евро 2020 между Англия и Италия ще се проведе тази вечер, 11 юли, от 22.00 часа. Срещата ще можете да гледате по БНТ 1, БНТ 3 и в спортната секция на bntnews.bg.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Завесата се вдига. Дами и господа, финалът на Евро 2020
Завесата се вдига. Дами и господа, финалът на Евро 2020
Приключи гласуването в Нова Зеландия
Приключи гласуването в Нова Зеландия