НОВИНИ

Кралица Елизабет Втора посети "Улица "Коронация"

Фани Аронова
от Фани Аронова
23:00, 08.07.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Още
Слушай новината

Британската кралица Елизабет Втора посети декорите на сериала "Улица "Коронация". Той се излъчва над 60 години и присъства в Книгата на Гинес като най-дългата телевизионна сапунена опера в света. Кралицата е смятана за почитателка на поредицата. През 1982 г. тя лично откри нови декори.

Може да се каже, че това беше историческа среща. 95-годишната Елизабет Втора - най-дълго царувалият монарх в света, беше посрещната сърдечно от дългогодишни участници в сериала. Уилям Роуч държи световен рекорд за най-дълго участие в сериал. Той играе ролята на Кен Барлоу от първия епизод, излъчен на 9 декември 1960 г. Барбара Нокс участва от 1972 г.

"Добро утро, Ваше Величество, вие донесохте слънцето. Повдигнахте настроението на всички ни с вашето пристигане. Много благодарим", каза Нокс.

"Чудесно е, че успяхте да продължите по време на пандемията", отговори Елизабет Втора.

"Не, госпожо, вие сте тази, която продължи", допълни Уилям Роуч.

Вече са излъчени над 10 000 епизода от сагата за живота на група обикновени хора, обитаващи улица "Коронация" в измислен квартал на Манчестър. С интересните герои и безгрижния хумор поредицата вече е част от британската култура. До 2016 г. са излъчвани по два 30-минутни епизода седмично, а сега - по един в шест дни от седмицата. Сериалът е продаден в 130 страни и има десетки милиони зрители по света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Самолет се разби над Швеция, има жертви
Самолет се разби над Швеция, има жертви
Скок на новозаразените с COVID-19 млади хора в Испания
Скок на новозаразените с COVID-19 млади хора в Испания