НОВИНИ

Горещо ще бъде в почти цялата страна утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:05, 08.07.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено повишение на температурите се очаква през следващата седмица и отново в почти цялата страна ще бъде опасно горещо, с температури над 35°.

Утре максималните температури ще бъдат между 31° и 36°, малко по-ниски в източните райони, където ще духа умерен североизточен вятър. След слънчевото начало, по-късно през деня на отделни места в Централна България и планинските райони не е изключено да превали.

И по Черноморието в следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат от 26° до 29°. Температурата на морската вода е от 22° до 24°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще преобладава слънчево време, но на отделни места в масивите от Централна България, ще има следобедни превалявания. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части – временно силен северен вятър.

Хладно за сезона ще остане и утре във Великобритания, Франция и Германия, където се очакват и проливни валежи от дъжд. В Полша и Унгария ще има и гръмотевични бури. Слънчево ще бъде в по-голямата част от Източна Европа, на Пиренеите, Апенините, както и почти навсякъде на Балканите, с изключение на северозападните части от полуострова, където ще превали и прегърми.

Предупреждение за опасно горещо време е в сила в западните и южните райони от Балканите. Температурата на морската вода в южната ни съседка Гърция е от 26° до 28°.

У нас в събота максималните температури ще останат без промяна. Ще се задържи слънчево, с по-голяма вероятност за валежи и гръмотевици след обяд в югозападните райони. В неделя и в началото на новата седмица ще бъде слънчево и все по-горещо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плишкова срещу Барти за титлата на Уимбълдън
Плишкова срещу Барти за титлата на Уимбълдън
Три дни преди решителния вот: Водачи на листи се срещнаха в "Избори 2021 - Надпреварата"
Три дни преди решителния вот: Водачи на листи се срещнаха в "Избори 2021 - Надпреварата"