НОВИНИ

Красимир Инински: Боксът изпраща много успешна година

красимир инински боксът изпраща успешна година
bnt avatar logo
от БНТ
14:29, 01.12.2021
Чете се за: 06:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински определи като успешна завършващата 2021 година за родната боксова школа.

В интервю за сайта на федерацията Инински коментира олимпийското злато на Стойка Кръстева, представянето на родните боксьори на Световното първенство в Белград, както и успехите при подрастващите.

"Годината при всички положения е успешна. Имаме позитивни резултати и медали не само на Олимпийските игри в Токио, но и на първенствата при подрастващите – европейски и световни отличия. Единственото, което може да се каже, че не успяхме да вземем, бе медал от Световното първенство при мъжете. Но там имаше и субективни причини за развоя на турнира, визирам измисленият нокдаун на Хавиер Ибаниес на 1/4-финалите, който го остави без отличие, а той го заслужаваше. Не искам да звучи като оправдание, но такава бе реалността. Олимпийската титла на Стойка бе безспорният връх на годината. Но много хубаво в случая е, че има приемственост, защото от всяка възрастова група имаме отличия от големите турнири, така че работим както за настоящето и резултатите днес, така и с поглед към бъдещето. Както винаги сме го правили. С краткосрочните цели постигаме дългосрочните", заяви Инински.

По негови думи олимпийската титла за Стойка Кръстева е била плод на нейния дългогодишен труд на ринга и правилната работа на федерацията.

"Така е. Радвам се, че дългогодишната работа се изплати и Стойка наистина спечели злато, каквото заслужаваше. Успяхме да изградим силен екип около нея, благодарение на което тя разгърна огромния си потенциал и толкова безапелационно спечели този златен медал. Тя е доказателство, че начинът, по който работим е правилен. Със сигурност тя ще мотивира младото поколение треньори и занимаващи се с бокс. да продължат по този път и всички заедно ще гледаме в една посока. Екипна работа, лишения и труд. Това е истината, няма лесен път за такъв успех. Много съм доволен от развоя на целия турнир в Токио. Но пак повтарям – доволен съм и от успехите на младежите и девойките, защото те са знак, че следващото поколение е с голям потенциал. Наша задача е да съумеем да съхраним и запазим тези деца, за да продължат да се занимават с любимия си спорт. И да им помогнем да реализират потенциала си", сподели президентът на БФ Бокс.

Красимир Инински също така изрази своята подкрепа за Стойка Кръстева в анкетата за "Спортист за годината.

"Стойка заслужава абсолютно, с дългогодишната си кариера, която бе белязана и с този огромен успех в Токио. Това ще бъде прекрасен завършек на кариерата й, както и страхотно признание на спортните журналисти и българския народ към нейните усилия. Вярвам, че тя заслужава това отличие, което ще бъде и още една оценка на екипната работа, която съпътства този успех", сподели той.

Президентът на федерацията коментира и представянето на Световното първенство в Белград, където натурализираният кубинец Хавиер Ибаниес бе ощетен в срещата си от 1/4-финалите.

"Не може да говорим за оправдание в случая. Наистина беше много неприятно като развой на турнира, защото това бе медал за България. Спечелен от него, но връчен на друг. Разочарованието бе голямо, защото това отличие щеше да е още едно доказателство за добрата работа, която вършим. Вярвам, че с труд и постоянство ще си върнем каквото ни взеха", заяви Инински.

Красимир Инински говори още, че на лице са предпоставките и за успешна 2022 година и при мъжете, и при жените.

"Предпоставките за успехи са налични, въпрос на работа и отдаденост. Само така може да постигнем резултати. Имаме потенциал, както при мъжете, така и при жените. Да не забравяме, че Станимира Петрова си е поставила и тя сериозна цел, която сме оптимисти, че ще реализира", коментира Инински, който вече 10 години е начело на българския бокс.

Накрая президентът на БФ Бокс говори за адаптацията на младежите при мъжете и сподели колко труден ще бъде предстоящият олимпийски цикъл.

"Те (Младежите) тренират с мъжете вече от доста време и се справят наистина добре, адаптират се бързо. Радващото е, че към момента са показали, че са хубави момчета, имат желание да тренират и да се развиват, което няма как да не ни радва. Нас работата не ни плаши. Единствено влияние може да окаже епидемиологичната обстановка, по-трудното придвижване на хора и организирането на лагери, съвместни тренировки. Това може да усложни процеса. Останалото го правим с удоволствие. Ние сме се събрали все хора, които обичаме бокса и правим всичко това с любов. Оптимист съм и винаги искам най-доброто за боксьорите, треньорите и хората около нас", завърши Красимир Инински.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Компенсации за автобусните превозвачи заради загубите от пандемията
Компенсации за автобусните превозвачи заради загубите от пандемията
Общата смъртност у нас остава висока, сочи доклад за здравето на нацията
Общата смъртност у нас остава висока, сочи доклад за здравето на нацията